Odatv'nin haberine göre, Kirazlı'da çadırlı nöbeti sürdüren Su ve Vicdan Nöbeti Gönüllüleri Balaban Tepesi'den Kamuoyuna çağrıda bulundu.
Çağrıda, “Bizler Kaz Dağları'nda 45 gündür gece gündüz çadırlarımızda nöbet tutuyoruz. Dün, nöbetimizin 44.gününde burada, gözümüze soka soka ağaç kestiler” ifadeleri kullanıldı.
Açıklamanın devamında ise şu ifadeler kullanıldı:
“Aşağıda her gün iki defa eylem yaptığımız alanda beton döktüler. Bize rağmen, bütün kamuoyu desteğine rağmen ağaç kesen, beton döken Alamos Goldu, Doğu Biga Madenciliği ve bütün taşeronlarını kınıyoruz, lanetliyoruz. Bu yıkımı, bu katliamı durduralım. Buraya gelin. Gelecekseniz şimdi gelin. Bugün gelin. Ağaçlarınız için gelin, çocuklarınız için gelin, onurunuz için gelin, yaşamınız için gelin. Alın çadırlarınızı gelin. Şimdi gelin. Bu katliamı bu ağaç kesimini beraber engelleyelim.”
http://www.krttv.com.tr/gundem/kazdaglarindakikatliamdevamediyorh13294.html
Rusya’nın Kamçatka bölgesinde 7,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi20 izlenme
Torpilde yeni dönem: İBB 500 zabıtayı 'sözlü mülakat'la alacak!260 izlenme
'TRT, Şampiyonlar Ligi için 100 milyon euro verdi' iddiasına yalanlama31 izlenme
Balıkesir’de peş peşe depremler! 16 dakikada 6 kez salladı45 izlenme
AKP’li Şamil Tayyar: "Sağlık sisteminde dualar bedduaya dönüşmeye başladı"19 izlenme
Yüzde 90 etkili corona virüsü aşısı Sakarya’da 40 kişiye yapıldı! Sonuçlarla ilgili ilk açıklama56 izlenme
Liselilerden muhteşem kutlama: Cumhuriyet 100 yaşında31 izlenme
Yabancı uyruklulara para karşılığı üniversite kaydı skandalında yeni gelişme40 izlenme