Kadınlar İkbal Uzuner'in öldürüldüğü yerde iktidara seslendi: "Cezasızlığa son vereceğiz. Tacizi, cinayeti durduracağız"

60 izlenme 05 Ekim 2024
Reklamlar

İstanbul'da 19 yaşındaki Semih Çelik'in yarım saat arayla iki ayrı ilçede Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner'i vahşice katletmesinin ardından kadınlar, Edirnekapı surlarında bir araya geldi. Kadınlar, "Cezasızlığa son vereceğiz. Tacizi, cinayeti durduracağız" pankartı açtı.



Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, İstanbul'da Semih Çelik tarafından katledilen 19 yaşındaki İkbal Uzuner ve Ayşegül Halil için eylem düzenledi. 

İkbal Uzuner'in katledildiği tarihi Fatih surları önünde bir araya gelen kadınlar, "Cezasızlığa son vereceğiz, tacizi, cinayeti durduracağız!", "Bakanlık aç gözünü, kadınlar burada öldürüldü", "Hayatımız bu kadar ucuz olmamalı", "Umutsuzluğa kapılırsan bu kalabalığı hatırla" pankartları taşıdı.

CİNAYETİN İŞLENDİĞİ YERE ÇIKTILAR

Eylemcilerden bazıları İkbal Uzuner'in öldürüldüğü Fatih surlarına çıkarak slogan attı.  Eylemde ayrıca, "Asla yalnız yürümeyeceksin", "Seyretme, yasayı uygula AKP" sloganları atıldı.

Tele1

Bunlar da İlginizi Çekebilir

'Yenidoğan çetesi' soruşturmasını yürüten Savcıyı tehdit davasında 5 tahliye Sedat Peker'e 'yurt dışına git' diyen Süleyman Soylu'ymuş! 'Erdoğan onu bulsa oyacak gibi laflar etti...' Mansur Yavaş sözünü tuttu, hafriyat gelirlerini Osmanlıspor'dan geri aldı Dayanıksız raporunu iki yıl sakladılar, depremden bir ay sonra “Boşaltın” dediler