Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bartın'da yurttaşlarla bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, "Kul hakkı yemedim, kul hakkı yedirmeyeceğim." dedi. Kılıçdaroğlu, "Zonguldak’tan geldik buraya. Allah aşkına yerin altı kömür dolu Güney Amerika’dan kömür geliyor. Güney Afrika’dan kömür geliyor. Rusya’dan kömür geliyor. Beş bin işçiyi alacağımızın sözünü verdim orada." dedi.
Kılıçdaroğlu, milliyetçilik söylemleri ile seçmene seslenen iktidarın Süleyman Şah Türbesi'ni kaçırdığını hatırlattı.
Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamasının satır başları şöyle oldu:
22 yıldır bıktık artık değişime ihtiyacımız var. Ülkenin zenginleşmeye ihtiyacı var. Kaynakların doğru kullanılması, bütçelerin doğru kullanılması lazım. Zam yapıyorsun, pazardaki zam daha fazla. Aylık 15 gün sonra erimiş oluyor.
Beraber birlikte olmaya ihtiyacımız var. Bakınız çok kamplaştık, çok kutuplaştık. Birbirimizi sorgulamaya başladık. Komşumuzu sorgulamaya başladık, arkadaşlarımızı sorgulamaya başladık. Biz aynı ülkede güzel bir bir atmosferde beraber yaşamak istiyoruz. Huzur içinde yaşamak istiyoruz. Dostlukla yaşamak istiyoruz. Atalarımız ne güzel demiş? Komşu komşunun külüne muhtaçtır. Komşunun kimliğini sorgular olduk.
Yoksulluk derinleşti biliyorum. Ailelerde büyük sıkıntılar var biliyorum. Üniversiteyi bitiren evlatlarımız iş bulamıyor yıllardır bunu biliyorum. Az önce Zonguldak’tan geldik buraya. Allah aşkına yerin altı kömür dolu Güney Amerika’dan kömür geliyor. Güney Afrika’dan kömür geliyor. Rusya’dan kömür geliyor. Beş bin işçiyi alacağımızın sözünü verdim orada.
Bize milliyetçilik dersi veriyorlar değil mi? Önce senin insanının karnı doyacak. Bu ülke insanının işi gücü ve aşı olacak. O nedenle başka bir sözüm daha var. En geç iki yıl ikince bütün Suriyeli kardeşlerimizi Suriye’ye uğurlayacağız.
Onlar yapamıyorlar, beceremiyorlar umutlarını oraya bağladılar. Bizim umudumuz sizsiniz. Geleceğimiz sizsiniz, karar verecek olan da sizsiniz. ‘Kemal Dede Çankaya’da çay içecek miyiz’ diye soruyorsun. Söz çay içeceğiz. Hep beraber içeceğiz.
Biz onlar gibi değiliz. İki kırmızı çizgimiz var: Bayrağımız ve vatanımız. Bayrağımız ve vatanımız için gözümüzü kırpmadan ölüme gideriz. Bunlar Süleyman Şah Türbesi'ni kaçırdılar. Nasıl kendi toprağını kaçırırsın? Bize milliyetçilik dersi veriyorlar. Sen kim milliyetçilik kim?
KRT
PFDK cezaları açıkladı: Ankargücü'nün ve yumrukçu Faruk Koca'nın cezası belli oldu!25 izlenme
Türkiye, Bulgaristan ve Romanya mayın anlaşması imzaladı: NATO üyesi üç Karadeniz ülkesinin hedefleri neler?21 izlenme
Oy pusulası nasıl katlanmalı? Mühür taşarsa oy geçersiz mi sayılacak? İşte mührü basarken dikkat etmeniz gerekenler50 izlenme
Gerici kafa çatıda Noel Baba'yı bekleme sezonunu açtı ! "Geçen sene sopa vardı bu sene ruhsatlı av tüfeğimiz var"355 izlenme
DNA sonucu ortaya çıktı. Büyük bir acı yaşandı! Aylin öldü!20 izlenme
Çarşı pazar alev aldı! Gören kaçacak yer arıyor!39 izlenme
Atık işçilerine yönelik baskılara ilişkin çarpıcı iddia! Eski siyasiler 'Atık Toplama Şirketi' mi kurdu?45 izlenme
PTT 2 milyon dolar ödedi, şirket iflas etti!39 izlenme