Rusya'nın Ukrayna topraklarına yönelik saldırıları aralıksız sürerken, Ukrayna'nın Rus ordusundan temizlenen Kiev bölgesinde cansız bedenler toplanmaya devam ediyor. Ukrayna Başsavcısı Iryna Venediktova yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
Rus güçlerinin Kiev bölgesinden çekilmesinin ardından bin 222 ceset bulundu. Rus güçleri tarafından işlenen 5 bin 600 savaş suçu, Ukraynalı yetkililer tarafından araştırılıyor. Ukrayna'nın tüm bölgelerinde gördüğümüz savaş suçları, insanlığa karşı işlenmiş suçlar ve biz bunu düzeltmek için elimizden geleni yapıyoruz.
Rusya’daki üst düzey askeri ve hükümet yetkilileri de dahil olmak üzere 500’den fazla savaş suçlusu şüphelisi tespit ettiklerini aktaran Venediktova, geçtiğimiz günlerde Ukrayna'nın Kramatorsk kentinde bir tren istasyonuna düzenlenen ve 50'den fazla kişinin öldüğü saldırıya ilişkin de gerekli kanıtlara sahip olduklarını belirtti.
Rusya, geçtiğimiz cuma günü tren istasyonuna gerçekleştirilen saldırıdan sorumlu olmadıklarını ve saldırıda kullanılan füzelerin kendilerine ait olmadığını iddia etmişti.
Rus ordusunun, Ukrayna’nın Donetsk bölgesinde bulunan Kramatorsk şehrinde tahliyeleri bekleyen sivillerin bulunduğu tren istasyonuna düzenlediği saldırıda 5'i çocuk 52 kişi hayatını kaybetmişti.
İmza verme işlemi bitti, ilk gün 186 bini geçti!1064 izlenme
Erdoğan ile Davutoğlu arasında büyük kavga!252 izlenme
Cengiz Holding, Kazdağları’nı 240 günde çöle çevirdi25 izlenme
Milletin parası Sudan'daki tarım yatırımında battı37 izlenme
TCDD satılıyor iddialarına yanıt geldi!98 izlenme
Dilan ve Engin Polat'ı ikinci kez yakan hata ortaya çıktı45 izlenme
Ankara'da Özel Halk Otobüsü krizi yeniden alevlendi19 izlenme
Enis Berberoğlu: İçeriye düştüğüm gece bir karar aldım...109 izlenme