CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, elektrik faturasında zamların geri alınması yönünde iktidara çağrısının ardından yeni bir açıklamada bulundu.
Sözcü'nün haberine göre, 2 Kasım'da bu konuda iktidarı uyardığını hatırlatan CHP lideri Kılıçdaroğlu, grup başkanvekili Özgür Özel’in konuşmasını paylaşarak, “Bu konuda uyarımı aylar önce yapmıştım. Bu konuyla ilgili ilk adımımdır. Bu hatadan ivedilikle dönülsün. Dönülmez ise diğer adımları da atacağım!” ifadelerine yer verdi.
“ADALET YÜRÜYÜŞÜ GİBİ TEK BAŞINA BAŞLADI”
Özgür Özel de TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Kılıçdaroğlu’nun kararıyla ilgili olarak, “Kemal Kılıçdaroğlu karanlıkta kalmayı göze almıştır. 2 Kasım'da, Abant'ta ne uyarı yaptıysa, ne söz verdiyse arkasında durmaktadır. Bir kurumsal karar almamış, aldırmamıştır. Kişisel protestosudur, Adalet Yürüyüşü gibi tek başına başlamıştır” sözlerini sarf etmişti.
İLK OLARAK 4 AY ÖNCE GÜNDEME GETİRDİ
2 Kasım 2021 tarihinde Abant'ta TBMM Grubu Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuşma yapan Kılıçdaroğlu, “Milletin sırtına çökmeye çalışırsanız, elektriğe zam yapmaya kalkarsanız bunun bedelini ödeyeceksiniz. Eğer zam yaparlarsa gerekirse kademeli olarak tüketimi durdurmaya çağıracağız halkımızı” demişti.
Kılıçdaroğlu önceki gün yaptığı açıklamasında ise, faturalara yapılan zamların geri alınması çağrısında bulunarak, “Erdoğan 31 Aralık’ta imzaladığı zamları geri çekinceye kadar ben bugünden itibaren gelecek hiçbir elektrik faturamı ödemeyeceğim” ifadelerini kullanmıştı.
Başkanlık Otağı ısrarı! "İsteseniz de istemeseniz de yapacağız!"186 izlenme
ABD’de ‘Türkiye’den rüşvet’ iddiasında yeni gelişme: FBI’dan eski THY yöneticisinin evine baskın26 izlenme
Yeniden seçilerek mazbatasını alan CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik: "Mahkemenin değil delegenin iradesi"17 izlenme
Anket: Cumhur İttifakı'nın oy oranında büyük düşüş127 izlenme
AKP'liler İmamoğlu yüzünden birbirine girdi558 izlenme
AKP'de iç çekişme arttı! Erdoğan'dan Abdullah Gül'e çok sert tepki!548 izlenme
AKP’li başkan ‘metrekaresi 1 lira’ diye sözünü verdiği arsaları 450 liraya satıyor!38 izlenme
Beyaz TV’de İBB paniği! Canlı yayına bağlanan avukat icraatları övünce spiker ne yapacağını şaşırdı!40 izlenme
Kadınları gizlice kayda alan şahıs, yolcular tarafından tekme tokat dövülüp metrodan atıldı!
Merdan Yanardağ 'Rejim taşınabilir olmaktan çıktı, toplumun boğazını sıkıyorlar!'
Depremzede çocuklar annelerinden alınıp İsmailağa Cemaati'ne teslim edildi! Çocukları cemaate müftü teslim etmiş!
Okullarda ‘Diyanet Köşesi’