CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, elektrik faturasında zamların geri alınması yönünde iktidara çağrısının ardından yeni bir açıklamada bulundu.
Sözcü'nün haberine göre, 2 Kasım'da bu konuda iktidarı uyardığını hatırlatan CHP lideri Kılıçdaroğlu, grup başkanvekili Özgür Özel’in konuşmasını paylaşarak, “Bu konuda uyarımı aylar önce yapmıştım. Bu konuyla ilgili ilk adımımdır. Bu hatadan ivedilikle dönülsün. Dönülmez ise diğer adımları da atacağım!” ifadelerine yer verdi.
“ADALET YÜRÜYÜŞÜ GİBİ TEK BAŞINA BAŞLADI”
Özgür Özel de TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Kılıçdaroğlu’nun kararıyla ilgili olarak, “Kemal Kılıçdaroğlu karanlıkta kalmayı göze almıştır. 2 Kasım'da, Abant'ta ne uyarı yaptıysa, ne söz verdiyse arkasında durmaktadır. Bir kurumsal karar almamış, aldırmamıştır. Kişisel protestosudur, Adalet Yürüyüşü gibi tek başına başlamıştır” sözlerini sarf etmişti.
İLK OLARAK 4 AY ÖNCE GÜNDEME GETİRDİ
2 Kasım 2021 tarihinde Abant'ta TBMM Grubu Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuşma yapan Kılıçdaroğlu, “Milletin sırtına çökmeye çalışırsanız, elektriğe zam yapmaya kalkarsanız bunun bedelini ödeyeceksiniz. Eğer zam yaparlarsa gerekirse kademeli olarak tüketimi durdurmaya çağıracağız halkımızı” demişti.
Kılıçdaroğlu önceki gün yaptığı açıklamasında ise, faturalara yapılan zamların geri alınması çağrısında bulunarak, “Erdoğan 31 Aralık’ta imzaladığı zamları geri çekinceye kadar ben bugünden itibaren gelecek hiçbir elektrik faturamı ödemeyeceğim” ifadelerini kullanmıştı.
Ulaşım nerelerde ücretsiz olacak? Tarihleriyle açıklandı56 izlenme
İlber Ortaylı'dan iktidara tepki: "Yakın gelecekte hekimsiz ve hemşiresiz kalacağız"59 izlenme
Belediye meclisinde Atatürk'e hakaret eden imam kınandı, AKP ve MHP'liler salonu terk etti!92 izlenme
‘Kredi Notu Ligi’nde 82’nci sıraya düştük!109 izlenme
Hüsnü Mahalli'den İdlib yorumu ‘İdlib’de kilit mesele yabancı cihatçılar’185 izlenme
Erdoğan'ın memleketi Rize'de halk ekmek kuyruğu!113 izlenme
6 yaşında evlendirilen kadının savcıya verdiği son ifadenin tamamı ortaya çıktı!75 izlenme
Kos'tan Bodrum'a dönüş kuyruğu! Uzayan sıra kadraja sığmadı40 izlenme
Akaryakıtta kara Perşembe: Benzin, motorin ve LPG'ye tarihi zam geliyor
İhaleler AKP'li genç başkana gitti, yıldızı parladı!
AKP'li vekilin sözlerine sert çıktı: "Allah akıl fikir versin"
Tarım ülkesi Türkiye bunu da gördü! 1.6 milyar TL'lik kırmızı biber ithal edilecek!