CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Edirne'de toplu açılış ve temel atma töreninde konuştu.
Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:
Asgari ücreti 1500 lira yapacağız ve vergi dışında bırakacağız demiştim. Bizim bütün belediyelerimizde asgari ücret en az net 1500 liradır. Demek ki oluyormuş. En küçük belediye dahi bunu gerçekleştiriyorsa koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti bunu neden gerçekleştiremesin.
Bugün sabahtan beri pek çok ilçeye uğradık. Ortak sitem alanlarından birisi de Ergene. Kaynağını yıllar önce görmüştüm, pırıl pırıl ama denize dökülen yerde simsiyah bir su görüyorsunuz. Suyun çürüdüğünü hiç duydunuz mu? Ergene'de su çürümüştür. Nasıl bir çevre anlayışı, nasıl bir insan anlayışı. CHP iktidara geldiğinde Ergene'nin kirliliği en geç 3 yıl içinde ortadan kaldırılacak.
Ben diyorum ya bizim bu belediye başkanları adam olmaz. Niye oraya 40 katlı bina yapmıyorsun da, Selimiye'nin önünü açıyorsun. İnsanın tarihe, kültüre, inanca saygısı olur. Yüksek binalar dikildiğinde dönemin başbakanı izni veren belediye başkanına kızmıyor, müteahhite kızıyor. Danıştay kararı var, uygulayamıyor kararı. Bizim belediye başkanlarımızda tarih bilinci var, kent kültürü var. Edirne deyince, Mimar Sinan'ın eserini herkes bilir.
'BÜTÜN BAŞKANLARI KUTLUYORUM'
Belediye başkanları istifa ettiler. Uçakta gelirken diyor ki, sıra CHP'li belediyelere geldi, Kılıçdaroğlu da gereğini yapsın. Ben gereğini yapıyorum, bütün başkanlar başarılı hizmetler yapıyorlar ve onları kutluyorum. Bütçenizin denetimini halka açın dedim. Her kuruşun hesabını millete verin. Size oy versin vermesin bütün vatandaşlara eşit hizmet götürün.
Türkiye'nin temel sorunu ortak aklı egemen kılmamasıdır.
Bazı çevreler akıllarını belli yerlere kiraya vermiş durumdalar. Bunun
adı tek adam rejimidir. Tek adam rejiminde bir kişi düşünür, karar
verir, cezalandırır. Hakim o bir kişinin gözlerine bakar. Demokratik
parlamenter sistemde böyle değildir. Farklı görüşler vardır.
https://www.birgun.net/haberdetay/kilicdarogludanerdoganaistifayaniti188292.html
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve vekiller Adalet Bakanlığı'na yürüdü!32 izlenme
Çevik Bir cezaevinden çıktı41 izlenme
İBB’den asgari ücret araştırması: Kiralar asgari ücretin 1,5 katına çıktı28 izlenme
İşte Fahiş Fiyatlardan Yakınan Kiracıların Merakla Beklediği Zirvenin Ana Başlıkları27 izlenme
Prof. Dr. Aziz Sancar, başarısının sırrını açıkladı36 izlenme
Kazakistan'da son durum: Göstericiler havaalanını ele geçirdi, Devlet Başkanı Tokayev Rusya'dan askeri yardım istedi!64 izlenme
Belediyeler, AKP’nin çiftliğine dönmüş!86 izlenme
AKP'li belediye çocuk parklarını "yap-işlet-devret" modeliyle yaptıracak! Çocuk garantisi mi vereceksiniz?46 izlenme
Pompeo: Rusya, Suriye’de düzinelerce Türk askeri personelini öldürdü
Bilim Kurulu üyesi ‘cinayete teşebbüsle eşdeğer’ diyerek uyardı!
Erdoğan'dan deprem yardımlarının yetersiz olduğunu söyleyenlere: "Şerefsizler, haysiyetsizler"
e-Devlet’te “K, Ş, S” harfi görenler dikkat! Emeklilik iptal ediliyor, maaşlar faiziyle geri alınıyor