Dünkü bayramlaşma etkinliğinde konuşan Kılıçdaroğlu'nun, butlan kararına tepki gösterenleri FETÖ'cülükle suçlayıp, iktidar medyasının bugüne kadar CHP'ye yönelttiği tüm suçlamalara sahip çıkması günün öne çıkan gelişmelerinden olmuştu.
Cumhuriyet yazarı Işık Kansu, bugün yazdığı köşe yazısında Kılıçdaroğlu'nun 2024 yılında kendilerine açtığı telefon görüşmesini anımsattı.
"Temmuz 2024’te bir gün telefonumuz çaldı. Kemal Kılıçdaroğlu
arıyordu. Köşemizde CHP’de genel başkan olduğunda danışmanlarını
FETÖ’cülerden seçtiğini, FETÖ’nün operasyon gazetesi Zaman yöneticileri
ile yakın ilişkiler kurduğunu yazmıştık. Sitem ediyordu:
“Benim FETÖ’cülerle ilişkim de danışmanım da olmadı.” "
Kansu, yazısının devamında Kılıçdaroğlu'nun görev yaptığı yıllarda FETÖ'cü isimlerle olan temaslarını sıraladı.
6 maddelik listede; Kılıçdaroğlu'nun ABD imamı ve Türk Amerikan Birliği (TAA) Başkanı Faruk Taban'ı Genel Merkez'de ağırlamasını, ABD ziyaretinde FETÖ temsilcileri ile yaptığı görüşmeyi, şu anda kırmızı bülten ile aranan ismi vekil yaptığı, FETÖ'den hüküm giyen ismi başdanışmanı yaptığı yer aldı.
Kansu'nun yazısındaki "İşte kanıtları" diyerek yazdığı 6 madde şu şekilde:
- Kılıçdaroğlu, 2012 başında Gülen casusluk örgütünün ABD imamı ve Türk Amerikan Birliği (TAA) Başkanı Faruk Taban ve yöneticilerini CHP Genel Merkezi’nde kabul etti. Görüşme, CHP’nin resmi sitesinde önce yer aldı, sonra silindi.
- Kılıçdaroğlu 2013’te ABD’ye ziyareti sırasında Gülen casusluk cemaatinin kuruluşları olan Rumi Forum ile Amerikan Türki Topluluğu (TAA) temsilcileriyle buluştu. Görüşmeye ilişkin olarak “Amerika’ya gelirken gönderilen hiçbir daveti reddetmedik. Onlar da bir davet verdi, gittik. Bize yaptıkları faaliyetleri anlattılar, çok memnun olduk” yanıtını verdi.
-Kılıçdaroğlu’nun çok memnun kaldığı FETÖ’cülerle bu görüşmeyi, yine Kılıçdaroğlu’nun CHP milletvekili yaptığı Aykan Erdemir örgütlemişti. Aynı gezide Aykan Erdemir, Kılıçdaroğlu tarafından ABD Dışişleri Bakanlığı yöneticileriyle görüşmekle yetkilendirilmişti. 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sonrası soruşturma dosyalarına göre Aykan Erdemir’in FETÖ’cü olduğu belirlendi. Kendisi kırmızı bültenle aranıyor.
- Kılıçdaroğlu, FETÖ davasından yargılanıp hüküm giyen Fatih Gürsul’u CHP genel başkan başdanışmanı yapmıştı. “Elinde belge olmadan Fethullah Gülen’e iftira atan yüzyılın müfterisidir. Bu büyük ahlaksızlıktır. Fethullah Gülen bilgedir, saygıyla selamlıyorum” diyen Muhammet Çakmak’ı da parti meclisi üyeliğine seçtirmişti.
- Kılıçdaroğlu, Mayıs 2015’te FETÖ’cü Zaman gazetesini ziyaret ederek gazetenin genel yayın müdürü Ekrem Dumanlı ile birlikte yemek yemişti. Ziyarette, CHP İletişim ve Medya ile İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu da bulunuyordu. Basında yer alan haberlere göre, Dumanlı, Suriye’ye silah götüren MİT TIR’ları ile ilgili görüntüleri bu ziyaret sırasında Kemal Kılıçdaroğlu’na vermişti. Berberoğlu da konunun medyada yayımlanmasına aracılık etmişti. Berberoğlu’nun tutuklanması üzerine kendisinin doğrudan sorumlu olduğu gelişmeler nedeniyle zorda kalan Kılıçdaroğlu, “adalet yürüyüşü”nü gerçekleştirmeyi seçmişti.
- 2013’te Fethullah Gülen, kalp ritmi bozukluğu yaşamıştı. Gülen, hastalığı nedeniyle kendisine geçmiş olsun diyenlere gazetelerde bir teşekkür ilanı yayımlamıştı. O ilanda, Kılıçdaroğlu’nun Zaman gazetesine birlikte gittiği Enis Berberoğlu ile bugün butlan kararı sonrası birlikte olduğu Erdoğan Toprak ve Gürsel Tekin’in de adları yer almıştı.
Butlan kararının verilmesinin ardından AKP'li Fuat Uğur'un Kılıçdaroğlu'nu savunmaya geçmesi son gelişmelerin medya alanındaki dikkat çeken gelişmelerinden birisi olmuştu. Ancak aynı Uğur, 2017'de yanı Kılıçdaroğlu genel başkanken Savcı Sayan'ın Kılıçdaroğlu için kullandığı FETÖ suçlamasını paylaşıp, "Ciddi olarak düşünelim" demişti.

AKP’nin yaptığı anket çalışmalarında ‘CHP’nin önde olduğunun görüldüğü’ ileri sürüldü32 izlenme
Milli Takımların tesisleri olacaktı, çöplük oldu!79 izlenme
‘Atatürkçü, Cumhuriyetçi, Alevi’ diye sicilini bozmuşlardı: O skandal hakkında yeni gelişme!46 izlenme
Sedat Peker’in sağ kolu, Cahit Özkan'a canlı yayında sorulan ama gözden kaçan soruyu yakaladı! ‘BAE ile Sedat Peker’i susturmak için mi yakınlaştınız?’ sorusuna bu cevabın verilmiş olmasıdır'67 izlenme
Saray’ın güvenliği için herkes ‘hazır ol’da!149 izlenme
Akaryakıt istasyonları kapanmanın eşiğinde! "İki zam daha gelirse..."35 izlenme
Şiir Değil, Bildiğin Kapak ! BACAK KADAR PİÇİN BU KADAR PARASI OLUR MU ULAN !3564 izlenme
Konya’da aynı aileden 7 kişi öldürülmüştü: 10 gözaltı48 izlenme
İşte vatandaşa 'Acı Reçete' kesen Saray ittifakının akıl almaz israfı!
Kent Lokantası'nda yoğun 'ücretsiz iftar' kuyruğu: "Beni buraya mahkum edenler utansın! Ben buraya keyfimden gelmedim. Allah razı olsun"
Başarır'ın açıkladığı İGA dosyasında ikinci perde: 21 milyarlık borcu öteleyen bürokratın oğlu o şirkette yönetici!
Atatürk heykeline çekiçle saldırdı, çevik kuvvet etkisiz hale getirdi!