Son dönemlerde CHP Genel Merkezi ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu sert şekilde eleştiren Eski CHP Milletvekili Abdüllatif Şener Halk TV ekranlarında eleştirisinin sebeplerini açıkladı.
Şener şunları söyledi:
"Konuşmalarımda tüm söylediklerim teknik niteliktedir. Bir partiden ya da adaydan olduğum asla söylenemez. 2017 yılından bugüne kadar Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi dedikleri, benim ucube sistem dediğim sistemi CHP'lilerin 'Tek Adam' rejimi olarak anlatıyoruz. Ancak bu söylemin diğer boyutunu kimse tartışmıyor. O konuşmamda ilk kez ben bu manzarayı ortaya koydum.
Manzara şu, eğer Cumhurbaşkanı başkanı ve meclis tek parti ya da ittifakta bulunursa ortada denge denetim mekanizmaları kalmayan bir otoriter yapı ortaya çıkıyor. Ancak meclis başka bir ittifakta cumhurbaşkanlığı başka bir ittifakta olunca başkanlık dominant bir yapıya geçemiyor. Hatta meclis çoğunluğu hangi ittifakta ise o daha güçlü olabiliyor. Ve bu durum bir kaos yaratıyor. "
Bakıldığın seçim bitmiş, nasıl bitmiş 49.52 oy alınmış ve psikolojik sınır aşılmış hatta ilk turda seçimi bitirebilirdi. YSK İnce'nin oylarını geçersiz oy saysaydı ik turda biterdi. Bitmiş bir seçimden sonra konuşuyorum. Bir kere CHP Genel Merkezi 2. tur seçim umudu yoktu. Fark açılmasın diye mücadele ettiler. Ben seçimin bittiği bir safhada konuştum. 2. tur hiçbir şeyi kapatamamış. Farkında kapanmayacağını herkes biliyordu."
Seçimlerin 2. turundan kime oy verdiniz sorusuna Şener şöyle yanıt verdi:
"1. turda Sinan Oğan'a oy verdim. 2. turda ise geçersiz oy kullandım. Milletvekili değildim ve oyumu böyle kullandım. Oy sandığına giderken milletvekili değildim. Ben CHP'de siyaset yaptım ama bütün partilerin bana ilgisin olduğunu o partilerden milletvekili olmasam dahi geçmişte bana milletvekilliği ve genel başkan yardımcılığı olduğunu biliyorsunuzdur. Meclis seçimlerinde kimseye oy vermedim. Şöyle bir detayda var. CHP'ye yönelik genel bir eleştirim yok. Ama siz oyunuzu kullanırken genel manzaraya bakarsınız ve oyunuzu kullanırsınız. Ben de böyle değerlendirdim."
KAYNAK: halktv.com.tr
162 hırsızlık dosyası, 291 yıl kesinleşmiş ceza, sonuç, tahliye! Gerekçe: 12'inci hamilelik
Fatma Girik de ‘Her şey çok güzel olacak’ dedi
Metin Kıratlı'dan 'Sedat Peker' açıklaması: Hukuki süreç başlatıldı
Körfez Turunun İlk Durağında Sürpriz Yolcu! SADAT Başkanı DEİK Heyetinde...
Erzurum'da İmamoğlu’na yapılan taşlı saldırının fotoğrafları ortaya çıktı
Ankara kulisleri alev alev! Siyaseti sallayacak 'Kılıçdaroğlu CHP'si ve AKP' iddiası!
Danışman ve AKP’li başkan yardımcısı 17 emekli maaşını bir oturuşta yedi
Tebliğciler bu kez kahvehanede ortaya çıktı ama tebliğciler kimse tarafından dinlenmedi
Diyanet’ten 5 yıldızlı otelde 3 günlük toplantı!
Rusya ve Şam terör örgütü YPG ile anlaştı!
Kılıçdaroğlu’nun birinci çıktığı Prag’da Egemen Bağış operasyonu: Seçmenlere ikinci turda bilgilendirme yapılmadı
125 bin esnaf iflas bayrağını çekti!
RTÜK Başkanı Akit'e konuştu, Okan Konuralp yanıt verdi: 'Yayıncılar, hiçbir tehditten korkmayın'
‘Tezgâhta 20 TL’yi ucuz kabul etmeliyiz’