Son dönemlerde CHP Genel Merkezi ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu sert şekilde eleştiren Eski CHP Milletvekili Abdüllatif Şener Halk TV ekranlarında eleştirisinin sebeplerini açıkladı.
Şener şunları söyledi:
"Konuşmalarımda tüm söylediklerim teknik niteliktedir. Bir partiden ya da adaydan olduğum asla söylenemez. 2017 yılından bugüne kadar Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi dedikleri, benim ucube sistem dediğim sistemi CHP'lilerin 'Tek Adam' rejimi olarak anlatıyoruz. Ancak bu söylemin diğer boyutunu kimse tartışmıyor. O konuşmamda ilk kez ben bu manzarayı ortaya koydum.
Manzara şu, eğer Cumhurbaşkanı başkanı ve meclis tek parti ya da ittifakta bulunursa ortada denge denetim mekanizmaları kalmayan bir otoriter yapı ortaya çıkıyor. Ancak meclis başka bir ittifakta cumhurbaşkanlığı başka bir ittifakta olunca başkanlık dominant bir yapıya geçemiyor. Hatta meclis çoğunluğu hangi ittifakta ise o daha güçlü olabiliyor. Ve bu durum bir kaos yaratıyor. "
Bakıldığın seçim bitmiş, nasıl bitmiş 49.52 oy alınmış ve psikolojik sınır aşılmış hatta ilk turda seçimi bitirebilirdi. YSK İnce'nin oylarını geçersiz oy saysaydı ik turda biterdi. Bitmiş bir seçimden sonra konuşuyorum. Bir kere CHP Genel Merkezi 2. tur seçim umudu yoktu. Fark açılmasın diye mücadele ettiler. Ben seçimin bittiği bir safhada konuştum. 2. tur hiçbir şeyi kapatamamış. Farkında kapanmayacağını herkes biliyordu."
Seçimlerin 2. turundan kime oy verdiniz sorusuna Şener şöyle yanıt verdi:
"1. turda Sinan Oğan'a oy verdim. 2. turda ise geçersiz oy kullandım. Milletvekili değildim ve oyumu böyle kullandım. Oy sandığına giderken milletvekili değildim. Ben CHP'de siyaset yaptım ama bütün partilerin bana ilgisin olduğunu o partilerden milletvekili olmasam dahi geçmişte bana milletvekilliği ve genel başkan yardımcılığı olduğunu biliyorsunuzdur. Meclis seçimlerinde kimseye oy vermedim. Şöyle bir detayda var. CHP'ye yönelik genel bir eleştirim yok. Ama siz oyunuzu kullanırken genel manzaraya bakarsınız ve oyunuzu kullanırsınız. Ben de böyle değerlendirdim."
KAYNAK: halktv.com.tr
1.4 milyona Diyanet İşleri’ni sergilediler
Telefonda 'Seni dansöz diye oynatırım' diye tehdit eden AKP'li Belediye Başkanı Hakan Bahadır'a dansöz kıyafeti fırlattı: "Getirdim haydi giydir"
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu için suç duyurusu! Gerekçesi ortaya çıktı
Meclis'te tekme yumruk havada uçuştu: Bir vekil hastaneye kaldırıldı
Suriyeli kadından 'Suriyelileri göndereceğiz' diyen Akşener'e skandal sözler! Oy kullanmaya giderken bunları unutmayın
Bahçeli'nin elini öptü, MHP'li belediyeden 41 ihale kaptı
Rektör öğrencileri eylem yapmamaları için açık açık tehdit etti! “Eylem yapan arkadaşlarınız yarın bu üniversite külliyesine giremeyecek”
AKP'li bankamatik kafası böyle birşey 'Türkiye çok ileride, devlet herkese kira parası veriyor, faturalarımızı ödüyor !'
Ankara’da yine yürüyen merdivene sabotaj!
Engin Özkoç, 15 Temmuz gecesi Meclis'e ilk gelenlerin CHP'li vekiller olduğunu gösteren bir fotoğraf paylaştı
Başörtülü gençten AKP'ye bomba sözler 'Dinimizi yozlaştırdılar, İmam Hatipleri boşuna açıyorlar, yerine Fen Lisesi açsınlar adam gibi bir iş yapsınlar !'
Başkentte indirim izdihamı! Vatandaşlar birbirini ezdi!
Ankara'da esnaf ve yeğeni Yunus ekibi tarafından tekme tokat dövüldü!
İşçi kıyımı: Sendikaya üye olan 25 işçi işten atıldı!