CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter'dan paylaştığı video ile ilk kez oy verecek gençlere seslendi.
"Alevi" notuyla yayınladığı videoda CHP lideri, "Tek bir oyla sen bu ülkeyi can yakan mezhep tartışmalarından çekip çıkaracaksın. Artık kimlikleri konuşmayacağız" ifadelerini kullandı.
Kılıçdaroğlu şunları söyledi:
"Sevgili gençler. Bu seçimde ilk kez oy verecek sevgili gençler. Bu gece sizinle çok özel, çok hassas bir konuda konuşmamızın zamanı geldi, buna inanıyorum. Görüyor musunuz gençler, duyuyor musunuz? Türkiye'de başlamak üzere olan yeni hayatın sesleri bunlar. Dünyanın hemen kıyısında duyuyoruz. Ya sıkışıp kaldığımız bu eşiği aşarak dünyada hak ettiğimiz yere kavuşacağız, mutlu ve güçlü bir ülkenin onurlu birer yurttaşı olacağız ya da özlemle baktığımız o bizim dışımızdaki dünyayı sadece izlemekle yetineceğiz.
İlk oyunu verecek olan sevgili evlatlarım, ben Aleviyim. Hak Muhammed Ali inancı ile yetişmiş samimi bir Müslüman'ım...
Allah'ın verdiği bir canım var, kul hakkı yemem. Harama el uzatmam. Atatürk'ün bize armağan ettiği bu güzel ülkede her şeyden uzak ve yoksul bir evde doğdum. Cumhuriyet'in bize verdiği fırsatlar sayesinde okudum, mesleğim oldu, ailemi kurdum. Kimliklerimiz bizi biz yapan varlığımızdır. Ve elbette onurla sahip çıkmamız gerekir, onları seçemeyiz. Onlarla doğarız, büyürüz ve yaşarız.
Ancak hayatta seçebileceğimiz çok önemli şeyler var. İyi bir insan olmayı, dürüst olmayı, ahlaklı olmayı, vicdanlı olmayı, erdemli ve adil olmayı seçebiliriz. Daha iyi bir yaşamı özgür ve zengin bir ülkede yaşamayı seçebiliriz. Ve bu seçimlerimiz hem bizi, hem içinde bulunduğumuz toplumu hızla değiştirebilir.
Sevgili genç arkadaşım, ülke olarak önümüzde bir eşik var ve bu eşiği hep birlikte aşabilmek için sana ihtiyacımız var. Unutma, tek bir oyla sen bu ülkeyi can yakan mezhep tartışmalarından, bataklığa dönüştürülen Orta Doğu'dan çekip çıkaracaksın, ait olduğu yere taşıyacaksın.
Artık kimlikleri konuşmayacağız, başarıları konuşacağız. Artık ayrışmaları ve farklılıkları konuşmayacağız. Ortaklıklarımızı ve ortak hayallerimizi konuşacağız. Bu değişim seferimize katılacak mısın? Bu değişimde benimle birlikte duracak mısın? Alevi olmaz diyen bu sisteme, doğru olan, dürüst olan, ahlaklı olan olur, diyecek misin?
Son bir el verecek misin? Bu ayrıştırıcı sistemi kökünden yıkmaya hazır mısın? Gelin gençler, gelin bu eşiği hep birlikte aşalım. Böylesine hayati bir eşikte tek bir oyu bile ziyan etmeyeceğinize inanıyorum. Ve size yürekten güveniyorum. Gözlerinizden öpüyorum."
Gazete Duvar
İmamoğlu, Özkan ve Yanardağ hakkında tutuklama kararı
Köy Enstitüleri kapatılmasaydı...
Akbelen'de orman katliamına devam eden YK Enerji kendisini böyle savundu: "Kesilmek için dikildiler"
Putin’in, Çeçen lider Kadirov’a ihanet ettiği iddiası: "Çatışmanın eşiğine geldiler"
Aile Destek Programı kapsamında sosyal yardım ödemeleri hesaplara ne zaman yatacak?
S.Arabistanda mini etekli video paylaşan kadın gözaltına alındı, yoğun tepki gelince serbest bırakıldı !
Gerçeği açıkladı: Türkiye’yi görmemiş Suriyelilere vatandaşlık verilmiş !
İmamoğlu'ndan Erdoğan'a 'ne gam ne tasa' yanıtı! "Halktan uzak kalınca iş böyle oluyor"
Sağlık Bakanı açıkladı: 26.182 yeni vaka tespit edildi, vaka sayısı 3.61.520’ye, can kaybı da 30.316’ya yükseldi!
Mansur Yavaş, Murat Çalık çağrısını yineledi: "Bunun adı tasarlayarak cinayet olur, bir an evvel tahliye edin"
Yandaş yazardan ‘idam’ yorumu: Bumerang gibidir, dönüp kimi vuracağı belli olmaz
Erdoğan'a sorulacak sorular önceden yayınlandı, 3 muhabir bire bir aynı soruları sordu
Bayram ikramiyesinde ilk adımı atıyorlar: Emekliye 4000 TL ikramiyede formül arayışı! Kara kara güşündüren 15,8 milyar TL'lik ek ödeme
Bir AKP'linin isyanı 'İki kere oy verdim, hayatımın en büyük pişmanlığını yaşıyorum, haram olsun, zehir zıkkım olsun!'