CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından Göç İdaresi Başkanlığı’na bir dizi soru yönelterek, “Randevu talep etmeden önce, milletimiz adına sabırla bu soruların yanıtlarını bekleyeceğim” dedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kılıçdaroğlu’nun paylaşımına ilişkin olarak, “Yine saçmalamış” dedi.
CHP üst yönetimi, Soylu’nun Kılıçdaroğlu’na yönelik sözlerine sosyal medya hesaplarından tepki gösterdi. CHP’lilerin Bakan Soylu’ya yönelttikleri tepkiler şöyle:
“CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak: Ey Atama İçişleri Bakanı! On parmağında on kara herkese bulaştırmayı bırak, Genel Başkanımız 3 soru sordu. Laga luga etmeden cevap ver. Daha önce ortaya attığın zırva iddiaları da ispatla. İspatlamaman halinde nasıl anılacağını biliyorsun.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba: Soylu yine arsızca iftiralarına devam ediyor. Ey Soylu; Genel Başkanımız SGK’da tek bir yanlış hukuksuz iş yapmadı. Ama SENİN bakanlığında uyuşturucudan insan kaçakçılığına, hırsızlıktan tescilli dolandırıcılığa kadar her türlü suça bulaşıldı, devletin imajı karalandı. Albümün kabarıyor, her şey bir bir not ediliyor. Bu iftiraların, bu çırpınışların seni kurtaramayacak!”
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay: Hadsiz Suç İçişleri Bakanı Kanla kurulan ülkenin sınırlarını yolgeçen hanına çevirdin. Kadim devleti mafya bozuntularına, kara para aklayıcılara, uyuşturucu tacirlerine kol kanat gerer hale getirdin. Unutma yarına kalır ama asla yanına kalmaz……
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel: Hadsiz Suç İşleri Bakanı Genel Başkanımızın zerre kusuru olsa yargı elinizde, idare elinizde 1000 kez çıkarırdınız 20 yılda. Ama bakanlığı devrederken göreceğim seni korkudan dizlerin titreyecek… Bu güzel ülkeye ve insanlarına yaptıklarının hesabını bir bir soracağız senden!
CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan: Bırak zırvalamayı, terbiyesizliği. Sayın Genel Başkanımız 3 tane soru sordu çamura yatma. Sınırlarımızın delik deşik edilmesine göz yuman o kurumlar sana bağlı. Ya yanıt ver işini yap ya da istifa et!”
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Göç İdaresi Başkanlığı’nın kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Jandarma Genel Komutanlığı’nın ‘Her İnsan Bir Göç, Her Göç Bir İnsan’ paylaşımını yapmasını eleştirdi ve bazı soruların yanıtlanmasını istedi. Kılıçdaroğlu bugün şu paylaşımı yapmıştı:
“Göç İdaresi’ne soruyorum: Sınırlarımızın delik deşik edilmesini neden izliyorsunuz? Amaç ne? Neyin hazırlığındasınız? Göç İdaresi’nden randevu talep etmeden önce, milletimiz adına sabırla bu soruların yanıtlarını bekleyeceğim. Milletimiz adına Göç İdaresi’ne soruyorum: Sığınmacıların eski kimlik bilgileri elinizde mevcut mu? Kaçına vatandaşlık verdiniz ve hangi güvenlik soruşturmalarından geçirdiniz? Sınırlarımızın delik deşik edilmesini neden izliyorsunuz? Amaç ne? Neyin hazırlığındasınız?”
Bunun üzerine Bakan Soylu, Göç İdaresi Başkanlığının 9’uncu kuruluş yıldönümü dolayısıyla Başkan Savaş Ünlü ve beraberindeki heyet ile bir araya geldiğinde, Kılıçdaroğlu’nun SSK Genel Müdürlüğü ile ilgili eski iddialarını tekrarladı. Soylu, “Göç İdaresi, Sahil Güvenlik tarihinin en büyük mücadelesini yapıyor. Ama onlarda tabii kara çalma, iftira atma elbette ki her zamanki karakterleridir. Göç İdaresinden randevu alacakmış da… Ne kadar yabancı nereden geçmiş, nasıl geçmiş, nasıl olmuş birtakım sorular soruyor. O soruların cevapları verildi Türkiye’de” dedi.
Tele1
Sığınmacı severleri derin derin düşündürecek anket49 izlenme
Kriz kâhini Roubini uyardı: "Erdoğan kazanırsa…"60 izlenme
AKP'den 'Kadın hastaya kadın doktor' vaadi!227 izlenme
Kuran kursunda pide dayağı! 20 çocuğu sopalarla dövüp morluklar içinde bıraktılar49 izlenme
Çukurova Bölgesel Havaalanı’nın üstyapı ihalesi AKP'li isme verildi!66 izlenme
Merkez Bankası Ağustos ayı faiz kararı açıklandı70 izlenme
Sedat Peker: "Size tüm soygun düzenini anlatacağım"79 izlenme
Okul çantası tamirinde bile pazarlık yapılıyor39 izlenme
Bakan istemiş, müdür de FETÖ üyesini işe almış!
YENİ Parti’li Zeybek, SPK ve bakanlığa sordu: "O 6,5 saatlik kör noktada kaç emir verildi?"
Çalışma Bakanı ciddi ciddi bunu söyledi! "Ülkemiz asgari ücreti birçok Avrupa Birliği ülkesini geride bıraktı"
Kılıçdaroğlu izleyici sayısıyla Erdoğan'a fark attı!