CHP'de Kasım 2023'te yapılan kurultayın iptali istemiyle açılan dava öncesi, parti içindeki siyasi hareketlilik hız kazandı. Dava, 30 Haziran’da görülecek.
Kasım ayındaki kurultayda Özgür Özel, 812 delegenin oyuyla genel başkan seçilmiş; 536 oy alan önceki genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu ise koltuğunu kaybetmişti.
Ancak söz konusu kurultayın usulsüz olduğu iddiasıyla açılan davada, mahkemeden “mutlak butlan” kararı çıkabileceği öne sürüldü. Bu durumda kurultay tamamen geçersiz sayılabilir ve Kılıçdaroğlu’nun yeniden genel başkan olabileceği iddiaları gündeme geldi.
Dava süreci yaklaşırken, CHP Parti Meclisi Üyesi Engin Özkoç ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Silivri’de tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüştü. Görüşmede, Kılıçdaroğlu’nun mutlak butlan davasına ilişkin değerlendirmeleri İmamoğlu’na aktarıldı.
Vahap Seçer, görüşmeye ilişkin olarak "Sayın İmamoğlu da zaten daha önce Sayın Kılıçdaroğlu'nun ziyaretinde bu konuları dile getirdiğini söylemişti. Bu da basına yansımıştı. Yine aynı şeyler konuşuldu. Yalnız Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu konudaki yanıtını da kendisine ilettik. Tabii ki farklı bir cevap almak onun da hoşuna gidecekti. Bizlerin de hoşuna gidecekti. Belki de kamuoyu rahatlayacaktı ama bu şartlar altında artık bundan sonraki gelişmelere göre biz de tavrımızı ortaya koyacağız." dedi.
Sözcü
Afşin Hatipoğlu: "Saldırıya uğradıktan sonra Sinan Ateş beni aradı"32 izlenme
AKP’deki istifanın perde arkası: Oğlu uyuşturucu ticaretinden tutuklu!36 izlenme
İktidar, Katar sevdasına Saros’u feda ediyor!61 izlenme
Özkan Uğur'un duygu dolu o anları tekrar gündem oldu... "Ah canım, duygulandın... ah tontonum"60 izlenme
Narin cinayetinde bilinmeyen detay ortaya çıktı: Amca Salim Güran’ın aracındaki 2 gence ne oldu?85 izlenme
İstanbul'un göbeğindeki okulun zilini Mehter Marşı yaptılar !157 izlenme
Suriyeliler ülkelerine koşarak gitti!224 izlenme
AKP'nin kalesi düştü; büyük erime anket sonuçlarına böyle yansıdı36 izlenme
Fatih Altaylı: Köprülere 'gizlice' yüzde 100 zam!
İfadesini geri çeken Murat Kapki sırasını bekliyormuş! Peki Adem Soytekin de mi sırada?
The Guardian’a konuşan Suudi yetkili: "Bizim ona ihtiyacımızdan çok Erdoğan'ın bize ihtiyacı var. Ticaret koşullarını biz belirleyeceğiz!"
Şile Belediye Başkanı Kabadayı'nın da arasında bulunduğu 5 kişi tutuklandı