CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlere 12 gün kala İletişim Başkanlığı Başkanı Fahrettin Altun ve ekibine seslenere, "Son 10 güne 2 gün kaldı. Ben son uyarımı yapayım. Fahrettin Altun, Serhat ve ekip arkadaşları Çağatay ile Evren; anlaşmaya çalıştığınız dark web dünyası, sizi yabancı istihbaratın eline düşürür. Cambridge Analytica’cılık oynamak sizin kapasitenizi aşar çocuklar. SON UYARIMDIR!" ifadelerini kullandığı bir paylaşımda bulunmuştu.
Bu açıklamanın ardından üst düzey bir CHP'li, gazeteci Murat Yetkin'e siber seçim müdahalelerine ilişkin önemli istihbaratları olduğunu açıkladı. Yetkin açıklamasında şunları söyledi, "Gelen istihbarat bilgilerine göre Erdoğan, İletişim Başkanlığı üzerinden Kılıçdaroğlu’nun seçim kampanyasını yıpratmak amacıyla 'deep fake' ve 'Cambridge Analytica' benzeri sistemleri birlikte kullanarak 'sahte video ve ses kayıtları' üretmek için düğmeye bastı."
Kılıçdaroğlu'nun bahsettiği, Fahrettin Altun'un anlaştığı iddia edilen deep fake videolarına Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun örnekleri hayrete düşürdü.
"DEEP FAKE" NEDİR
"Dijital çağın tehlikesi" olarak da nitelendirilen deepfake, teknolojinin geldiği korkutucu yeniliklerden biri.
Deepfake, İngilizce 'deep' yani 'derin' kelimesiyle, 'fake' yani 'sahte' kelimesinin birleşimi ile oluşturulan bir kavramdır.
Son günlerde adı sıklıkla duyulmaya başlanan “Deepfake” teknolojisi, yüz fotoğrafı ya da tablodan, yüksek gerçekçiliğe sahip, konuşan, gülen ya da yüz ifadelerini kullanan sahte videolar üretilmesine olanak sağlıyor, bunun yanı sıra herhangi bir videodaki konuşmayı değiştirip düzenleyebiliyor.
Farklı yapay zeka sistemleri kullanılarak videolar elde edilen söz konusu teknoloji, herhangi bir videodaki konuşmacının söylediklerinin kolaylıkla değiştirilmesine izin veriyor. Konuşmaya yeni sözler eklenip çıkarılabilen programla, herhangi bir videodaki konuşmanın değiştirilmesinin, bir yazının ya da kelimenin kopyalanıp yapıştırılması kadar kolay hale geldiği iddia ediliyor.
Sinema ve televizyon sektöründe kullandığında, hata yapılan bir diyaloğun yeniden çekime gerek duyulmadan düzeltilmesine olanak sağlayabilecek bu teknolojinin, kötü niyetli kişilerin kullanımı açısından bakıldığında ise önemli risk ve tehlikeleri içerisinde barındırdığı kaydediliyor.
Odatv.com
Emekli vatandaş, doğru soruyu ucuz et kuyruğunda sordu: "Emekliyim maaşım yetmiyor. Marketler, pazar pahalı. Marketlerde böyle olsa benim burada ne işim var?"
Türkiye'deki olayları görmeyip, Paris'teki olayları yayınlayan TRT'ye sert tepki !
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in Fethullah Gülen'e gönderdiği mektup ortaya çıktı !
Sağlık Bakanı Koca corona virüsü tablosunu açıkladı: Toplam vaka sayısı, 218.717’ye, can kaybı 5.475’e yükseldi!
Bakan Koca açıkladı: 9.554 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 2.355.839'a, can kaybı 23.325’e yükseldi!
AKP Türkiye’sinde bayram öncesi ‘ucuz baklava’ kuyruğu
'AKP Yaptıklarının Sonucundan Korkuyor...'
Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü: Camilerin genelev olarak kullanıldığına dair bilgi yok
Fatih Portakal 'Erdoğan'ın ayakkabısını yalamamız lazım' diyen AKP'liyi yerin dibine soktu!