Sosyal medya hesabında bir kavanoz dolusu mermi fotoğrafı paylaşarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Grup Başkanvekili Özgür Özel ve İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nu tehdit ettiği iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan Mehmet Emin G. (24) hakkında “Halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla silahla tehditö suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede sanık Mehmet Emin G'nin sosyal medya hesabı üzerinden 3 Mayıs 2020 tarihinde içi mermi dolu bir kavanoz resmi üzerine yazı yazarak CHP ve HDP resmi sosyal medya hesaplarıyla, Kemal Kılıçdaroğlu, Canan Kaftancıoğlu ve Özgür Özel’i etiketlediği anlatıldı. İddianamede “Söz konusu eylemin bu kişilere yönelik silahlı tehdit olarak değerlendirilebileceği düşünülse de genel merkez hesaplarını etiketleyerek CHP ve HDP genel merkezlerini ve tüzel kişiliğini hedef almaktadır" denildi.
Söz konusu paylaşımın basit bir tehdidi aştığı ifade edilen iddianamede hedef alınan kişilerin CHP Tüzel Kişiliği ve onun seçmenleri olduğu vurgulandı. Tüzel kişiliklere yapılan tehdit olduğunu değerlendiren savcı, bu sebeple Kılıçdaroğlu, Özel ve Kaftancıoğlu’nun şikayetlerinin alınmadığını belirtti.
İddianamede ev hapsindeki sanık Mehmet Emin G. hakkında “Halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla silahla tehditö suçundan 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.
Hayatını kaybeden Turgay Yıldız'ın son skeci sosyal medyada yeniden gündem oldu139 izlenme
Döviz kurlarındaki rallinin etkileri: 'Vatandaş ilaç bulmada sorun yaşıyor, eczane eczane geziyor!'49 izlenme
Rus profesörden nükleer savaş çıkışı: Putin, yakınlarını sığınağa sakladı!68 izlenme
20 liradan simit satan işletmelere yasal işlem başlatıldı38 izlenme
İran'ın İsrail'e hava saldırısı düzenlediği gece sosyal medyada yayılan görüntülerin aslında farklı tarihlerde, farklı bölgelerde kaydedildiği ortaya çıktı40 izlenme
İmamoğlu protestolarına katılan öğrenciler yurttan atılmıştı: CHP'li ismin 'Yürürüz' sözü suç sayıldı39 izlenme
Fransa yanıyor… Gösteri dalgası iki AB ülkesine daha sıçradı!115 izlenme
Kars’ta şehitler anıtına saldırı!107 izlenme