EYT'liler heyecanla beklerken bir müjde de prim sayısı eksik kalanlar için geldi. Prim gün sayısı 5 bini bulmasa da 3 bin 600'ü aşanlara erken emeklilik yolu gözüktü.
Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, EYT düzenlemesinin Aralık'ta Meclis'e geleceğini, Ocak'ta da uygulamaya gireceğini açıkladı. İşverenlerin kıdem tazminatı ve emekli olup çalışanların sıkıntılarının giderecek adımların da yeni pakette yer alması bekleniyor.
8 EYLÜL 1999 ÖNCESİ SİGORTALI OLMAK ŞART
1999 yılında emeklilik için yaş şartı getirilirken, bir düzenleme daha yapılmıştı.
Sigorta girişi üzerinden 15 yıl geçenler 3 bin 600 gün pirim ödemeleri halinde kıdem tazminatı alıp işten ayrılabiliyordu. Yaşlılık aylığı içinse yine kademeli geçiş tablosundaki yaşı bekliyordu.
HEDEF 1999 ÖNCESİ KANUN
Show Haber'de yer alan habere göre; Çalışma Bakanlığı EYT düzenlemesiyle birlikte 1999 öncesi kanuna dönülmesini hedefliyor.
EMEKLİLİK YOLU AÇILDI! KADINLARDA 50 ERKEKLERDE 55 YAŞ...
Bu durumda 15 yıl sigorta ve 3 bin 600 gün pirim şartını tamamlayanlara gün doğacak. Kadınsa 50, erkek ise 55 yaşında yaşlılık aylığı bağlanacak.
Türk-İş: "Yoksulluk sınırı ilk kez 10 bin TL’yi aştı"51 izlenme
ASELSAN cinayetlerinde şok gelişme! İtiraf etti: ‘Ben öldürdüm’6202 izlenme
Bakan Koca corona verilerini açıkladı: 28.118 yeni vaka tespit edilirken, 262 kişi hayatını kaybetti, 32.249 kişi sağlığına kavuştu!55 izlenme
Vatandaşın derdi geçim kredisi23 izlenme
Kavgada kulak kopuyordu... İmam ve müezzin birbirine girdi!100 izlenme
Cumhur İttifakı'nda büyük çatlak!424 izlenme
Bir kenti karıştıran skandal: Öğrenci tuvaletlerine kamera koydular!26 izlenme
Son yapılan araştırmada çarpıcı sonuçlar! Sosyal Araştırmalar Merkezi’nin Ocak anketi yayınladı114 izlenme