Kırkağaç’a 3.5 kilometre uzaklıktaki kırsal Bakır Mahallesi’ndeki 6 derslikli Hilmi Bakırlı İlkokulu, öğrenci sayısının az olması ve binasının eskiliği nedeniyle 15 yıldır da atıl durumda olduğu için 7 ay önce yıkıldı. Ancak, bahçesindeki Atatürk büstüne dokunulmadı. Okul enkazının yanındaki büst, dün kimliği belirsiz kişi veya kişilerin saldırısına uğrayıp, kırıldı. Kaidesinden ayrılan büst yere fırlatıldı. Büstün bu durumunu görenler cep telefonuyla görüntüleyip, sosyal medyada paylaştı. Kısa sürede yayılan görüntüler, tepki çekti.
Atatürkçü Düşünce Derneği Kırkağaç Şubesi’ni arayanlar tepkilerini dile getirip, gereğinin yapılmasını istedi. Olaydan duyduğu üzüntüyü dile getiren Atatürkçü Düşünce Derneği Kırkağaç Şube Başkanı Nevzat Sezgin, “Olayı öğrenince hemen yönetim kurulu üyelerimizle olay yerine gidip, durum tespiti yaptık. Okul yıkıldıktan sonra, büstün kaldırılmamış olması büyük bir hata, kaldırılması gerekirdi. Çünkü, büst bu hali ile her türlü saldırıya açık durumda. Bu üzücü olayın araştırılmasını istiyoruz” dedi. Sezgin, büstü yerden kaldırtıp, Belediye’ye getirttiren Belediye Başkanı Gedüz’e de duyarlılığı nedeniyle teşekkür edip, “Büstün yenisini yerine konulursa yine aynı olayın yaşanması söz konusu olabilir. Bu nedenle Belediye Başkanımız ile görüşüp, yenisinin konulmasına gerek olmadığını belirttik” diye konuştu.
Büste yapılan saldırıyı sosyal medyadan öğrendiğini belirten Kırkağaç Belediye Başkanı AK Parti’li Yaşar İsmail Gedüz de talimat verip, büstü olay yerinden aldırtıp, yerine yenisinin konulmasını istedi.
Erdinç ALKAN/KIRKAĞAÇ (Manisa), (DHA)
http://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/kirkagactaataturkbustunecirkinsaldiri2222361/
Sigaraya bir ay içinde ikinci zam!45 izlenme
CHP'nin ekonomi raporu krizi gözler önüne serdi: Halk borç batağında!59 izlenme
Emekliye bir bardak çayı çok gördüler: 'Geçinemiyoruz' diyen emekli vatandaşa AKP'li belediye başkan adayından skandal yanıt!50 izlenme
Mahkemenin İstanbul’a kayyum kararını daha önce reddettiği ortaya çıktı!30 izlenme
Türkiye'nin nüfusu belli oldu62 izlenme
AKP'yi çalkalayan kulis: Erdoğan bu makam getirecek adam bulamıyor!39 izlenme
AKP’li eski belediye başkanından hayali söyleşiyle büyük vurgun34 izlenme
"Atatürk'ün Meclisinde kimse İsmet Paşa'ya 'Führer' diyemez"86 izlenme
Çocuğa istismardan tutuklanan müftüye sahip çıkan Sendika Başkanı'ndan halka hakaret: "Havlayıp saldırıyorsunuz"
Et ve Süt Kurumu Limak’a çalışıyor: Yılın ilk çeyreğinde ödenen kira 3 milyona dayandı
8 yaşındaki çocuk, İsmailağa bağlantılı Kuran kursunda cinsel istismara uğradı
Rusya Devlet Başkanı Putin: "Türkiye'de Avrupa için büyük bir doğalgaz merkezi kurabiliriz" ifadesinde bulundu