Türkiye ekonomik krizle boğuşmaya devam ederken, gıda fiyatlarına da zam gelmeye devam ediyor.
AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan ayına günler kala yaptığı açıklamada, "Ramazan geldi, ramazanımızda da istiyoruz ki ucuz fiyatla vatandaşımıza Et Süt Kurumu’nda falan eti, kıymayı, kuşbaşını verelim" ifadelerini kullanmıştı. Erdoğan'ın bu açıklamasının ardından kırmızı ete yüzde 10 zam gelmişti.
Cumhuriyet'ten Seda Altuğ'un haberine göre; Tüm Süt Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği Başkanı Sencer Solakoğlu'nun Cumhuriyet'e yaptığı açıklamaya göre, Ramazan bayramından bir gün önce kırmızı et fiyatlarına 3 TL daha zam geldi. Hayvan sayısında düşüş yaşandığı için fiyatların arttığını belirten Solakoğlu, "Ben olaya üretici bakımından bakıyorum. Bir et kasaba gidene kadar birçok işlemden geçiyor. Bu nedenle de maliyet artıyor" dedi.
"ZAMLAR DEVAM EDECEKTİR"
Kırmızı et fiyatlarına pazartesi günü 7 TL daha zam geleceğini duyuran Solakoğlu, "Biz bu zammı Mayıs ayı içerisinde bekliyorduk ama erken oldu. Zamlar devam edecektir. Temmuz ayına kadar yüzde 25 zam bekliyoruz" diye konuştu.
1 Mayıs'ta yapılan yeni zamla, dana kuşbaşının kilosu 109 TL'ye ulaşırken 9 Mayıs tarihi itibarıyla yeni fiyatlar geçerli olacak. Perakendedeki mevcut fiyatların üzerine 79 TL civarı zam yansıyacak.
Kızılay'ın en acıklı fotoğrafı! Depremde çadır satıp yandaşlara ihale verirsen sonuç bu olur39 izlenme
'115 hamile çocuk' skandalıyla ilgili valiliğin 'soruşturmaya yer yok' kararı iptal edildi!165 izlenme
Okulları pislik bastı, veliler temizliğe başladı! Bakan Tekin’in gündemi basketbol25 izlenme
Murat Kurum'un yapay zekâ görseli Meclis'i karıştırdı! Önder 'Stadyuma çevirdiniz' diyerek oturumu terk etti28 izlenme
Zelenskiy’nin röportajına yasak geldi! ‘Cesetleri kentten çıkarmak mümkün değil’63 izlenme
Patlamada hayatını kaybeden Topkara ailesinden geriye 2 yaşındaki Eliz kaldı56 izlenme
Memleket, bedava havlu için insanların birbirini ezebileceği hale geldi !206 izlenme
Bu kafa çok insan öldürür ! Molla, koronavirüslü hastanın yanına girip dua etti !307 izlenme
İmralı görüşmeleri sürerken müthiş iddia: Atatürkçü komutanlara hapis yolu
Meclis'in geçen yılki karnesinde ayrımcılık çıktı! Muhalefetten gelen 662 teklif reddedildi!
SGK uzmanından bomba kulis: 'Maalesef' diyerek emekli ve memura yapılacak zammı açıkladı
Türkler, AB yolunda mahsur kaldı