AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün gerçekleştirilen kabine toplantısı 3.5 saatin ardından sona erdi.
Toplantı sonrası açıklama yapan Erdoğan, kırmızı kategorideki illerde sokağa çıkma kısıtlaması Cumartesi ve Pazar günü olarak süreceğini duyurdu.
Erdoğan'ın açıklamasından satır başları şöyle:
►Bu ayın başında İnsan Hakları Eylem Planı'nı kamuoyuna sunduk. Yaklaşık 3 hafta öncede ekonomi reformlarımızı açıklamıştık. Türkiye ekonomisinin potansiyelinin göstergesi zaman zaman ortaya çıkan temelsiz finans hareketleri değil, reform gündemidir.
► En önemli reformumuz, milletimize verdiğimiz sivil anayasa sözüdür.
► Anayasalar yaşayan metinler olduğu için elbette gerektiğinde değiştirilebilir.
►Türkiye'de hazırlanan önceki anayasalar darbeci ve vesayetçi maya sebebiyle bir türlü istenen neticeyi vermemiştir.
►Vaka, hasta ve ölüm sayıları arttığında tedbirleri güncellemek durumunda kalıyoruz. Vaka, hasta ve ölüm sayısını düşüremezsek küresel normelleşmenin gerisinde kalırız
►Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ülkemize kazandırdığı yetenekleri salgın sürecinde çok daha iyi gördük. Yeni anayasa süreci cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin tahkimi için de fırsat olacaktır. Her türlü teklife açığız.
►Yeni anayasa hazırlama sürecinin mümkün olan en geniş uzlaşmayla yürümesi ve ortaya çıkan metnin de 84 milyonu kucaklaması şarttır.
►Dün, şehir hastaneleri için demediklerini bırakmayanlar bugün niye daha çok hastane yapmadığımızı sorguluyorlar.
►Buradan tüm yatırımcılara bir kes daha sesleniyorum: Gelin, Türkiye'ye yatırım yapın.
► Vatandaşlarımıza evlerinde tuttukları ve milli servetimiz olan altınları ve dövizleri finans kuruluşları vasıtasıyla ekonomimize kazandırma çağrımı tekrarlamak istiyorum.
► Salgınla mücadelede en önemli araçlardan biri olan aşılama çalışmalarında oldukça ileri seviyedeyiz.
►Türkiye'nin tamamında sokağa çıkma kısıtlaması 21:0005:00 olarak haftanın her günü uygulanacak
►Kırmızı kategorideki illerde sokağa çıkma kısıtlaması Cumartesi ve Pazar günü olarak sürecek
►Lokanta ve kafe gibi işletmeler renk ayrımı olmaksızın tüm Türkiye'de yüzde 50 kapasite ve belirlenen kurallara uygun şekilde çalışabilecek
►Sadece ramazan boyunca Türkiye genelinde lokanta ve kafe gibi işletmelerin hizmetleri paket servisle sınırlandırılacaktır.
http://www.krttv.com.tr/gundem/kirmizikategoridekiiller58eciktih69706.html
Putin, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un ile Rusya'da buluştu: Askeri işbirliğinin “potansiyeli var” mesajı verildi.22 izlenme
TCDD'den 15 Temmuz afişi skandalı! Çalıntı mı?190 izlenme
Saraçhane'de miting bitince gençler çöpleri topladı! Bir vatandaş: "O vandal terörist dedikleriniz burada çöpleri topluyor"55 izlenme
AKP’li vekil rüşvetçiyle buluştu, il başkanı terk etti18 izlenme
Zafer Çağlayan geri döndü! İşte yeni görevi1765 izlenme
Sosyal medyayı sallayan video 'B*ka battım ama kafama da takmıyorum !'10295 izlenme
Almanya'da emekliye enflasyonu aşan zam20 izlenme
Salda Gölü’nün beyaz kumu çalındı! Peki kumlar nerede?276 izlenme
Sedat Peker'in iddiaları ile gündeme gelmişti: Mübariz Mansimov'dan Mehmet Ağar hamlesi!
Bursa'da çevre felaketi! Maden tesisinin atık barajı çöktü, kimyasal atık doğaya karıştı!
AKP'li eski Bakan itiraf etti ! 'Başkanlık referandumundan evet çıkmadı !'
2023 Türkiyesi! 1,5 Milyon Kız Çocuğu Okula Gitmiyor