Sözcü'den Sarp Sağkal'ın aktardığına göre, CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, Kızılay’daki 12 şirket üzerinden 42 yöneticiye aktarılan “huzur hakkı” bilançosunu açıkladı. Bağımsız denetçi raporları, faaliyet raporları KAP bildirimlerinden elde edilen verilere göre Kızılay’da kurulan 12 şirkete atanan 42 yöneticiye her ay en az 249 net asgari ücret oranında (Bu ay için 1 milyon 369 bin 500 lira) “huzur hakkı” dağıtıldı.
Bingöl’ün çalışmasına göre Kızılay’da Kerem Kınık’ın genel başkanlığı döneminde, kurulan 12 şirkette Kınık “yönetim kurulu başkanı” oldu. Şirketlerin çatı kurumu Kızılay Yatırım’ın CEO’su İlyas Haşim Çakmak da 12 şirkette “başkan vekili” sıfatıyla yönetici olarak her ay 36 asgari ücret (Bu ay için 198 bin lira) değerinde “huzur hakkı” elde etti. Kızılay’da genel müdür/CEO koltuğunda oturan ve “profesyonel çalışan” sıfatıyla ücret alan İbrahim Altan, ayrıca beş şirkette yönetici olarak da huzur hakkı elde etti.
Kızılay denetim raporlarına göre, şirketler üzerinden “yöneticilere sağlanan fayda” ve “üst yönetime sağlanan menfaatler” adı altında 2020’de 9 milyon 612 bin 108 TL, 2021’de 11 milyon 701 bin 833 TL değerinde “huzur hakkı” dağıtıldığını aktaran Bingöl, “Son üç yılda ‘yöneticilere sağlanan fayda adı’ altında toplam 35 milyon 884 bin 923 TL dağıtıldı. Eşdostakraba yönetici atamaları ile ‘huzur hakkı’ diyerek Kızılay’ı tüketiyorlar” ifadelerini kullandı. “Tam bir saadet zinciri ile karşı karşıyayız” diyen Bingöl, “Kızılay hızla denetlenmeli ve kurulan ‘huzur çarkı’ derhal bozulmalıdır. Kimsenin halkın alın terini kendi menfaatleri için harcamasına izin vermeyeceğiz” açıklamasını yaptı.
Peş peşe intiharlar...133 izlenme
Yine mülakat skandalı: 96 alan yedeğe atıldı, müdürlük 66 puana gitti23 izlenme
Aydın BB'de 'mobbing' iddiası! İsmail Saymaz, Özlem Çerçioğlu'nu topa tuttu! "Dönekler döndükleri yerin..."30 izlenme
Alman Dışişleri’ne ait gizli Türkiye raporu basına sızdı! Yargıyla ilgili çarpıcı ifadeler!53 izlenme
Selçuk Bayraktar'ın şirketi Baykar, İsrail'in önemli silah tedarikçilerinden İtalyan Leonardo ile Paris'te "LBA Systems" anlaşması imzaladı63 izlenme
Narin'in cansız bedeni önce tarlaya mı gömüldü? Amcanın ses kaydı neyle ilgili?53 izlenme
Başkan İmamoğlu durdurmuştu! KİPTAŞ ve Ağaç A.Ş. ihaleleri iptal edildi!94 izlenme
U Dönüşü: AKP'li Mehmet Metiner "Soylu ile abi kardeşiz" dedi!69 izlenme
AKP'li 71 milletvekili imzaladı: Deprem ülkesinde akla ziyan teklif
Göç İdaresi Başkanlığı'dan açıklama: 110 bin düzensiz göçmen sınır dışı edildi
Yaşamını yitiren madencinin eşi ihmaller zincirini gözyaşları içinde anlattı: 'Cinayet bu kaza değil'
Güldür Güldür Show yandaş medyayı mükemmel anlatmış !