Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde 6 kişinin öldüğü, 7 kişinin yaralandığı kozmetik fabrikası yangınına ilişkin açığa alınanların sayısı 11'e yükseldi.
Buna göre, yangınla ilgili Dilovası Belediyesi tarafından, Belediye Başkan Yardımcısı Necati Temiz, Zabıta Müdürü Nizamettin Balcı ile zabıta memurları Cengiz Taşdemir, Ömer Kocabay ve Tekin İlaslan açığa alındı.
Kocaeli'nin Dilova ilçesine bağlı Mimar Sinan Mahallesi Mimar Sinan Caddesi'ndeki bir kozmetik fabrikasında çıkan yangında Cansu Esatoğlu (16), Nisa Taşdemir (17), Tuğba Taşdemir (17), Şengül Yılmaz (55), Esma Gikan ve Hanım Gülek (65) yangında hayatını kaybetmişti.
Yangının ardından fabrikanın daha önce CİMER'e şikayet edildiği ortaya çıkmıştı. Firma ile ilgili çalışanların 2024'te yaptığı şikayette işçilerin sigortasız çalıştırıldığı yemek paralarının dahi verilmediği belirtilmişti.
Yangın nedeniyle SGK Kocaeli İl Müdürü, SGK Kocaeli İl Müdür Yardımcısı, Gebze Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü, Çalışma ve İş Kurumu Kocaeli İl Müdürü, İŞKUR Dilovası Hizmet Merkezi Müdürü, İŞKUR CİMER’den Sorumlu Şube Müdürü ve bir personel açığa alınmıştı.
Olaya ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında aralarında iş yeri sahibi K.O. ve vardiya amirlerinin bulunduğu toplam 11 kişi gözaltına alınmıştı.
Gözaltına alınanlar 11 Kasım'da sabah saatlerinde Gebze Adliyesi'ne sevk edilmişti.
Gerçek Gündem
Kaynak: DHA
Bir AKP klasiği! Temeli atılan baraj kayboldu!114 izlenme
Artık yurt dışında okumak da hayal oldu! İtalya, 3 yıllık vize başvurularını durdurdu28 izlenme
Kredi kartı borçları patladı51 izlenme
Ahmet Özer'in verdiği koltuk değneklerini Esenyurt kayyumu geri aldı38 izlenme
Levent Göktaş'tan Sedat Peker açıklaması68 izlenme
Eğitimdeki boşluğu tarikatların elindeki Kuran kurslarıyla doldurdular!76 izlenme
Trump'a suikast düzenleyen kişinin evinde bomba malzemeleri çıktı34 izlenme
İBB denetim raporlarında ortaya çıktı: İsrafta ilk sırada İSPARK!85 izlenme
İptal oyu veren YSK üyesinin eşi AKP aday adayı çıktı!
Genel seçimleri en doğru bilen şirketten flaş yerel seçim tahmini: AKP'nin en büyük zaafını açıkladı
Tekstilci rotayı değiştirdi: 76 yıllık Türk kumaşçı da Mısır pazarında
AKP’li Zengin yalanladı, İYİ Partili Karakaş belge gösterdi: Dünya Bankası kredisi için Türkiye’ye 11 bin Suriyeli sığınmacı şartı