CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Kocaeli’nin Körfez ilçesinde aidatlarını ödemelerine rağmen bin 500 aileye TOKİ’nin konutlarını teslim etmediğini belirterek, "2020 yılında ihalesi yapılmış. Ama ne yazık ki konutlar ortada yok, inşaatta müteahhit yok, bırakıp kaçmış gitmiş” dedi.
CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Kocaeli’nin Körfez ilçesinde TOKİ’nin ihalesini yaptığı ancak teslim etmediği bin 500 TOKİ konutuyla ilgili hak sahibi ailelerle birlikte basın açıklaması yaptı.
2019 yılında İlimtepe Mahallesi TOKİ projesi için kayıtların yapımına başlanıldığını belirten Tarhan, şu sözleri dile getirdi:
“Vatandaşlar başvurularını yapmış ve aidat ödemeye başlamışlar. 2020 yılında ihalesi yapılmış, müteahhit ortada yok. Müteahhit işi bırakmış gitmiş. O günkü şartlarda üyelik kayıtları yapılmış. Kimin için yapılmış? Dar gelirli vatandaşlar için bu konutlar yapılacaktı buraya. Ama ne yazık ki konutlar ortada yok, inşaatta müteahhit yok, bırakıp kaçmış gitmiş.
Vatandaşlar haklarını arıyorlar, ‘TOKİ nerede?’ diyorlar. Üyeliklerimiz yapıldı, aidatlar ödedik, ne yazık ki hala konutlar ortada yok. Bizimle birlikte başlayan başka bölgelerdeki konutlar teslim edildi, bin 500 tane burada konut yapılması gerekiyordu. Kayıt yapılmış, vatandaşlar aidat ödemiş, ama ne yazık ki ne TOKİ burada var ne müteahhit var.”
TOKİ mağduru bir yurttaş ise şöyle konuştu:
“Bizler hak sahipleri olarak 2020’de ihaleye verilen TOKİ konutlarının henüz yapılmamasıyla ilgili hakkımızı talep ediyoruz. Aynı tarihte kuraya girdiğimiz İzmit’teki TOKİ’ler hak sahiplerine teslim ediliyorken bizler için henüz hiçbir çalışma yapılmamasını, bin 500 TOKİ hak sahibi aile olarak itiraz ediyoruz. Bu konuda mağduruz. Zaten dar gelirli olan ailelerin o tarihte ev alma imkanı kıt kanaat dahi olsa olacakken şu anda o imkan tamamen kaybolmuştur.”
halktv.com.tr
KAYNAK: ANKA
Hani uçacaktık? Avrupa’da 10 kişiden 5’inin, bizde 1’inin arabası var27 izlenme
İznik Gölünde yüzmek yasaklandı22 izlenme
Türkiye’nin çevresinde derin jeopolitik kuşatma10 izlenme
Galata Kulesi'nin restorasyon skandalına soruşturma başlatıldı!114 izlenme
Ümit Özdağ: "Emin olun ki son bin yılda gerçekleşen hiçbir Haçlı Seferi, Erdoğan'ın ve AKP'nin Türk milletine ve Türk devletine verdiği zararı vermemiştir"31 izlenme
Bir sektör resmen durma noktasına geldi!107 izlenme
Sedat Peker’in o iddiası doğrulandı!54 izlenme
Fırsatçılara büyük tepki! #deprem'in ardından #İzmir'de bazı kiralık evlerin fiyatları % 25 zamlandı!51 izlenme
CHP’li belediyelere operasyon yağmuru: 31 Mart'tan bu yana 15 belediye başkanı tutuklandı
Türkiye bunu da gördü! "Şarbon krizi iyi oldu abartmayalım"
Gaziantep Üniversitesi'nde tartışmalı ihale iptal edildi!
'Turpunan şalgamınan devlet idare edilmez' diyen çiftçi Abdullah Ceylan yeniden konuştu: "Bu kadar mahsul ektik. Soğan, patates tarlada kaldı. Devletin buna el atması lazım"