22 Mayıs itibarıyla ticari kredilerde batık miktarı 427 milyar 891 milyon liraya çıkarken, şirketler de aldıkları borcu yönetemez noktaya geldi. Bu yılın ilk 5 ayında 802 şirkete konkordato için geçici mühlet kararı verilirken, 716 dosya için ise kesin mühlet kararı verildi.
Bu yılın ilk 5 ayında konkordato sürecini yönetemeyen ve krizden çıkamayan 115 şirket ise iflas bayrağını çekti.
Konkordato takip sitesinin verilerine göre, konkordato için en riskli sektörler 549 dosya ile inşaat olurken ikinci sırada 412 dosya ile tekstil sektörü geliyor.
Üretim, inşaat ve tedarik odaklı sektörlerde risk daha büyük. Ret kararı verilen dosya sayısı bu yılın mayıs ayında yüzde 41 artışla 172’ye yükseldi. Bu yılın ilk 5 ayında ret kararı verilen dosya sayısı ise 859’u buldu.
Ekonomist Erol Taşdelen’e göre, konkordato mahkeme karar süreci daha da zorlaşmasına rağmen artan ivme devam ediyor.
Mayıs ayı verileri, konkordato süreçlerinde hız kesmek yerine yeni bir dengelenme dönemine girildiğini gösteriyor.
Özellikle konkordato ret kararlarındaki artış, mahkemelerin dosyaları artık çok daha detaylı incelemeye başladığını ortaya koyuyor.
Mayıs anında 9 gün bayram tatili, 1 Mayıs ve 19 Mayıs’ın resmî tatil olması dolaysıyla aylık iflas ve geçici mühlet süreleri doğru veriyi vermeyebilir. Bu verilerde haziran ayında artış yaşanabilir.
NEFES
RTÜK Akit TV için harekete geçti129 izlenme
Sokak röportajında etrafını saran AKP'lileri tek başına tuş etti! “Atatürk’ün hatıralarını sattınız”41 izlenme
O yetki de Erdoğan'a veriliyor!444 izlenme
Sedat Peker'in kısa bir süre önce gündeme getirdiği SADAT nedir, kimdir, ne iş yapar?129 izlenme
Köylüler gözyaşlarıyla izledi: 230 hektar alan kül oldu22 izlenme
SGK’dan EYT açıklaması60 izlenme
Diyanet tarikat koleji satın aldı "Güzel Haber" olarak duyurdular!65 izlenme
Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na özel video43 izlenme