Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, geçtiğimiz günlerde, "SGK'ya (Sosyal Güvenlik Kurumu) borcunu ödemeyen, dahası borç üstüne borç yapan, bundan da hicap duymayan belediyeleri silkelemeye devam edeceğiz" açıklamasını yapmasının ardından “silkeleme” tartışması devam ediyor.
Birikmiş SGK ve vergi borçları sebebiyle muhalefet partilerin yönetiminde bulunan belediyeler “silkelenirken”, AKP’li bazı belediyeler rantın sefasını sürüyor.
Odatv’nın özel haberine göre, AKP’li Konya Büyükşehir Belediyesi, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nden kısa bir süre önce duyurduğu 14 halı saha ihalesini, seçimin hemen sonrasında iptal ederken son altı yılda yaklaşık 933 milyon dolarlık arazi satışı yapan belediye, yapacağını açıkladığı halı sahalarını yatırım programından çıkardı.

Konya Büyükşehir Belediyesi, son altı yıl içinde 307 arazi için satış ihalesi gerçekleştirirken söz konusu arazilerin toplamının yaklaşık yedi milyon metrekareyi aştığı kaydedildi. 238 futbol stadyumunun yapılabileceği büyüklükte olan söz konusu arazilerin yalnızca ihale ilan tarihindeki muhammen bedellerinin, döviz bazında 933 milyon 438 bin dolar olduğu ifade edildi.

Söz konusu rakam Türk lirasına çevrildiğinde ise yaklaşık 33 milyar liraya denk geliyor. En çok arsa satışını, yaklaşık iki buçuk milyon metrekare ile 2022 yılında gerçekleştiren belediye 2024 yılı bütçesinin 24 milyar lira olduğu açıklandı. 2022 yılında gerçekleştirilen arazi satış ihalelerinin muhammen bedelleri döviz bazında 337 milyon 201 bin 550 dolar tuttu.

Konya Büyükşehir Belediyesi onca araziyi satmasına rağmen yapım ihalelerini ilan ettiği halı saha ihalelerini iptal etti. Belediye 2024 yılı mart ayında, seçimden kısa bir süre önce birçok halı saha yapımını ilan etti. Kamu İhale Kurumu (KİK) verileri üzerinden gerçekleştirilen incelemede, söz konusu ihalelerin 14 tanesi seçimden çok kısa bir süre sonra belediye tarafından iptal edildi.
İptal edilen ihalelerden, “Hadim Taşpınar Kapalı Halı Saha Yapımı” ihalesi dikkat çekerken söz konusu halı sahanın yapımına 22 Mart 2024 tarihinde onay verildiği, ihalenin 28 Mart 2024 tarihinde ilanının yayınlandığı ve 16 Nisan 2024 tarihinde yapılacağının duyurulduğu iletildi.
Fakat söz konusu ihale, seçimden 5 gün sonra, 5 Nisan 2024 tarihinde iptal edilirken iptal gerekçesinde “Yatırım önceliklerinin değişmesi ve söz konusu işin öncelik kapsamından çıkması sebebiyle” ifadelerine yer verildi.

Söz konusu halısaha projesinin iptal gerekçesi “öncelik kapsamından çıkması” olarak açıklansa da yapılacağı Taşpınar Mahallesindeki seçim sonuçları oldukça ilginç. 2019 seçimlerinde AKP Taşpınar Mahallesinde 499, bağımsız aday Mehmet Özdemir ise 442 oy aldı. 2024 seçimlerinde ise AKP 423 oy alırken, CHP 490 oy aldı. Bu seçim sonucunun, ihalenin iptal edilmesinde rol oynayıp oynamadığı bilinmezken diğer ihaleler ise 17, 18 ve 19 Nisan tarihlerinde iptal edildi. Bu ihalelerin iptal gerekçelerinde ise “İhale yetkilisi tarafından 2024 yılı yatırım programından çıkarıldığından dolayı” denildi.
Kaynak:Odatv
İzmir'de, karşı apartmandan açılan Atatürk posterini gören öğrencilerden "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" tezahüratları yükseldi!16 izlenme
AKP'liler bu vatandaşın sorularına bakalım cevap verebilecek mi ?820 izlenme
Bütçede aslan payı konut ve kiranın26 izlenme
Bir gerici hoca daha Cumhuriyeti ve laikliği hedef aldı! Oysa Cumhuriyet sayesinde hocalık yapıyorlar50 izlenme
EYT milletvekillerine de vurdu! Alacakları para dudak uçuklattı32 izlenme
Maden patronlarına müjde (!) Talanın önü açıldı!13 izlenme
Erdoğan işareti çaktı cemaat fırsatı kaçırmadı! Erenköy Cemaati yeni bir vakıf kurdu: Kurucular arasında bir kamu bankası yöneticisi de var11 izlenme
Diyanet'in araba sevdası: İş adamlarına çağrı yapıp Ali Erbaş'a yeni araç istediler!25 izlenme
Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Alevi' videosunun ardından HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'ndan skandal ziyaret
Bir bu eksikti! Nurettin Yıldız açıkladı! İşte şehvet uyandırıcı yiyecekler!
İsrail alarmda! İran Tel Aviv’de bulunan Ben Gurion Havalimanı'nı hedef aldı
3. Köprü'den geçecek tren hattı için BAE ile kredi görüşmesi yapılıyor