Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, kendisini '15 Temmuz gazisi' olarak tanıtan Metin Kolca'nın 14 Temmuz gecesi pavyonda eğlendiğini yazdı. Gerçek, Kolca'nın sosyal medya paylaşımlarıyla ortaya çıktı.
Terkoğlu, Süleyman Soylu ile 15 Temmuz etkinliğinde fotoğraf çektiren Kolca'nın "suç örgütü kurmak, yağma, tefecilik, gasp, tehdit, uyuşturucu ticareti" gibi suçlardan 104 yıl ceza aldığı ve bu nedenle kendisini korumak için "15 Temmuz gaziliği" hikayesini uydurduğunu yazdı.
Terkoğlu, Metin Kolca'nın 15 Temmuz gecesi Nevşehir’de olduğunu söylediğini belirterek, ifadesini paylaştı:
"15 Temmuz günü saat 21.30 gibi eve geldim. Normalde uyumam, yatsı namazı ezanı geç okunduğu için uyudum. Ben uykudayken eşim beni kaldırarak Genelkurmay Başkanının rehin alındığını ve Genelkurmay Başkanlığının önünde kalabalık olduğunu söyledi. (…) Cumhurbaşkanımız telefonla televizyona bağlanarak halkı sokağa çağırmıştı. (…) Eşimle vedalaşarak helalleştim. Kırşehir üzerinden Ankara'ya ulaştım. Saat 00.50 gibi Kızılay'a girdim"
Kolca’nın eline taş alıp tankları durdurduğunu da anlattığı ifadesinin tutarsızlıklarla dolu olduğunu söyleyen Terkoğlu, "Cumhurbaşkanı CNN’e 00.24’te bağlanmış, halkı sokağa çağırmıştı. Dinlemesi, eşiyle vedalaşması, yola çıkıp Nevşehir’den Ankara’ya gelmesi tam 26 dakikaydı ki, bu imkansızdı" diye yazdı.
Terkoğlu, "Sayısız tutarsızlık içinden bir tane daha söyleyeyim. Kolca, aracıyla Sıhhiye Köprüsü’nü kapatıp, köprüden düştüğünü söylüyordu. Gelgelelim, aracın fotoğraflardaki yeri, Atatürk Bulvarı üzerinde, daha çok Kızılay’daki gece kulüplerine yakın görünüyordu. Nitekim öyle de çıktı. Kolca, sosyal medya hesabından 14 Temmuz gecesi "Binbir Gece" isimli mekandan fotoğraf paylaşmıştı. Yani Kolca, 15 Temmuz gününe Ankara pavyonlarında girmişti!" ifadelerini kullandı.

Kolca'nın "suç örgütü kurmak, yağma, tefecilik, gasp, tehdit, uyuşturucu ticareti" gibi suçlardan 104 yıl ceza aldığı bilgisini de paylaşan Terkoğlu, şunları kaydetti:
"Buna göre örgütün 1 numarası ağabey Deniz Kolca 201 yıl hapis cezası alırken, 2 numarası kardeş Metin Kolca 104 yıla hüküm giymişti. Kısacası Metin Kolca, yargıya göre de bir mafyaçete yöneticisiydi. Tabiri caizse "çökme" işleri yaparken yakalanıyor, kendisini korumak için "15 Temmuz gaziliği" hikayesini uyduruyordu. Hükümet medyası da bize onu bu şekilde tanıtıyordu"
Terkoğlu, aynı zamanda Kolca’nın bir süre tutuklu kalıp dışarı çıktığını, sosyal medya hesabından “devlet benim”, “kendimi devlete bayrağa feda ettim”, “yakında göreceksiniz” gibi intikam paylaşımları yaptığını ve Aksaray 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı ve Aksaray İli Adli Yargı Komisyonu Başkanı Hakim G.O. ile bir kafede buluşup poz verdiğini yazdı.

Hakim G.O. ise, Siverek’te, 2019’da, İzol Ailesi’nden 4 kişinin öldürüldüğü katliam davasında dört kez müebbet verilen 3 sanığı ‘kaçma şüphesi yok’ diyerek tutuklamayan hakim.
Kolca’nın sosyal medya hesabında aynı zamanda eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yla da 'babasın' notuyla paylaşılan bir fotoğrafı bulunuyor.

KRT
Sedat Peker’in iddiaları ile gündeme gelmişti: Esenyurt Üniversitesi’ne tahsis iptal edildi!82 izlenme
Sinop'ta balık avlama sezonu başladı: Özgür Özel açılışta dümene geçti39 izlenme
Müdür mescitte uyudu! Fotoğrafını çekenlere soruşturma açıldı89 izlenme
Maskesiz dolaşanlara 1000 lira ceza kesildi! Vatandaşlar itiraz etti129 izlenme
İBB Meclisi'nde AKP'li üye milyonlarca lira peşkeş çekilen cemaatleri savundu! İşte o akıl almaz konuşma!94 izlenme
Boğaziçi eylemlerinde 10 kişiye ev hapsi!53 izlenme
Bu reklamı çekene yazıklar olsun! Türk kızı, lokantada Arap’a elleriyle yemek yediriyor!69 izlenme
Muharrem İnce’den Erdoğan’a tepki: Testide ne varsa…986 izlenme
AKP iktidarı enerji tasarrufu için 200 milyon dolar dış borç aldı!
Dünya liderlerinin Türkçe selamına karşılık veren Türk askerinin Arap liderinin Arapça selamına tepkisi yeniden gündem oldu
Rusya'da darbe girişimi! Kremlin Sözcüsü: "Putin'in her şeyden haberi var"
TÜVTÜRK muayenesine ekstra ücret geldi! Sürücüler makbuzu eline alınca gördü