Dün İBB tarafından yapılan açıklamada Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ndeki bakım çalışmalarının sona ereceği 17 Ağustos tarihine kadar, İstanbulluların trafik yoğunluğundan etkilenmemesi adına alınan önlemler sıralanmıştı. İBB tarafından alınan önlemlerin bir kısmı bugün uygulanmaya başlandı. İşte o önlemler…
EK ŞERİT UYGULAMASI BAŞLADI
15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde, trafiğin en yoğun olduğu sabah saatlerinde AsyaAvrupa istikametinde, akşam saatlerinde ise AvrupaAsya istikametinde ek şerit açıldı. Avrasya Tüneli girişinde de İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile yapılan mutabakat sonucu sabah ve akşam, trafiğin en yoğun olduğu saatlerde, tünel girişlerinde trafik kontrolü için şerit daraltma uygulaması kaldırıldı.
300 EK METROBÜS SEFERİ
Metrobüs sefer aralıkları da yeniden düzenlendi. Metrobüs sefer saatleri kış tarifesine çevrildi. Hat boyunca günde 300 ek sefer başlatıldı. Yoğun trafikten etkilenen SöğütlüçeşmeZincirlikuyu bölgesinde günde 38 bin, hat genelinde ise 48 bin ek kapasite planlandı. Altunizade istasyonuna yönelik ise sabah saat 07:0009:00 arasında 2,5 dakikada bir, gün boyunca ise 5 dakikada bir, toplam 170 sefer boş depar yapılmaya başlandı.
DENİZ ULAŞIMI DEVREDE
Deniz ulaşımı daha aktif hale getirildi. Köprüdeki bakım çalışmaları öncesinde, İstinyeÇubuklu Arabalı Vapur Hattında 2 gemi ile 15 dakika arayla günde 106 sefer yapılırken, bu sefer aralığı 12 dakikaya çekilerek, günlük sefer sayısı 114’e çıkarıldı. Normal zamanda bu hat sabah 06:45’de açılıp akşam 9’da kapanırken, şu anda seferler, araç stoğu bitene kadar sürüyor. Trafik yoğunluğu nedeniyle ihtiyaç doğması halinde, arabalı vapur seferlerine de ek konulacak. Boğaz hattında, EminönüSarıyer ve ÜsküdarBeykoz arası Avrupa yakasında günde 24 vapur seferi, Asya yakasında ise günde 16 vapur seferi yapılıyor. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ndeki çalışmayla beraber, bu hatların doluluk oranında belirgin bir artış olmadığı tespit edildi. İhtiyaç halinde, düzenlemeye gidileceği açıklandı.
YSS VE AVRASYA'NIN ÜCRETİNİN DÜŞÜRÜLMESİ TALEP EDİLDİ
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bakım çalışmaları süresince Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nü kullanan İstanbullulara farklı alternatifler sunmak adına Ulaştırma Bakanlığı’ndan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile Avrasya Tüneli’nin kullanım ücretlerinin düşürülmesini talep etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ndeki çalışmalar sürerken, araçların sıklıkla yöneleceği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nü rahatlatmak için, Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü’ne resmi yazı yazdı ve çözüm konusunda mutabık kalındığını açıkladı.
10 YILDA BİR YAPILMASI PLANLANIYOR
İstanbul’da karayolu ulaşımının can damarlarından olan Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen bakım çalışmaları 27 Haziran’da başladı. 2016’da Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün trafiğe açılıp Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne ağır taşıtların girişinin yasaklanması ile bundan sonraki asfalt yenileme çalışmalarının en az 10 yılda bir yapılması bekleniyor.
Rektör danışmanı Hakkı Öcal, atık toplayıcıları hedef aldı! "Yaptıkları iş asalaklıktır"42 izlenme
'Montrö'ye sarılan iktidardan emekli amirallere en üst sınırdan ceza talebi!56 izlenme
Tasarruf için taşımalı eğitimin kapsamını düşüren iktidar lüks uçaklara milyarlar harcadı23 izlenme
Cübbeli Ahmet'in arabanın bile 'zekatını veren' damadı 3 yıl vergi ödemedi22 izlenme
AKP’li eski belediye başkanı, AKP’lileri topa tuttu! "Size hakkımı helal etmiyorum"83 izlenme
Semt pazarları bile pahalı: Vatandaş evine hiçbir şey götüremiyor!34 izlenme
Atatürk düşmanı Fatih Tezcan'dan 23 Nisan'da tehlikeli provokasyon!397 izlenme
Erdoğan’ın İstanbul’la ilgili sözlerine tepki! "Bu tablonun sorumlusu Erdoğan’dır. Şikâyet etmeye hakkı yok"39 izlenme
Gülistan Doku'nun hastane kayıtları hakkında yeni bilgi! Bilgi işlemcilerin ifadeleri ortaya çıktı
Türkiye Varlık Fonu’ndaki şirketlere talip!
Şimşek, itibara para için esnafı silkeliyor: Maliye, pazarcı esnafının peşine düştü
Eğitim-İş Denizli 2 No’lu Şube Başkanı Gökhan Okulu'dan Acıpayam İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tepki: "10 Kasım’da siren bile çalınmayacak talimatı mı verildi?"