Konya'daki Çanakkale Zaferi töreninde Atatürk'ün adı anılmadı, Gaziler ve CHP ilçe başkanından tepki: "Çanakkale'yi geçilmez kılan Atatürk değil mi? Yazıklar olsun!"

17 izlenme 18 Mart 2025
Reklamlar

Konya'nın Ereğli ilçesindeki Çanakkale Zaferi töreninde Atatürk'ün adı anılmayınca, gaziler ve CHP ilçe başkanı "Çanakkale'yi geçilmez kılan Atatürk değil mi? Yazıklar olsun" diyerek tepki gösterdi.



Konya'nın Ereğli ilçesinde Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen resmi törende, Mustafa Kemal Atatürk'ün adı anılmadı.

"ATATÜRK SAYESİNDE BURADASINIZ"

Ereğli Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Mehmet Emin Özyurt, CHP Ereğli İlçe Başkanı Nejat Türktaş ve gaziler bu duruma, "Atatürk'ü bu milletin aklından çıkaramayacaksınız. Bu kadar ahlaksızlık olmaz, bu terbiyesizliktir, kabul etmiyorum", "Atatürk'ün sayesinde buradasınız, hâlâ anlamıyorsunuz", "Çanakkale'yi geçilmez kılan Atatürk değil mi? Yazıklar olsun" diyerek tepki gösterdi.

TEPKİLERİN ARDINDAN ATATÜRK'ÜN ADI ANILDI

Tepkilerin ardından, şehitlikte düzenlenen anmada Atatürk için de dua edilerek hata giderildi.

Tele1

Kaynak: ANKA

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Deprem sonrası oluştu: Hatay’da meydana gelen 500 metrelik yarık uzaydan bile görülüyor "Bu bakan, kadın hakkını savunamaz" AKP’li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nden skandal kitap ihalesi! Atatürk düşmanına 1000, Nutuk'a 1 sipariş! Turizm cenneti açık hava oteline döndü: "Parayı otele verirsek aç kalırız"