Geçen yıl açılan 1915 Çanakkale Köprüsü için devletin kasasından müteahhit firmalara ödenecek milyarlarca lira şimdiden kesinleşmeye başladı.
Yapişletdevret modeliyle yapılan köprü için DaelimLimakSKYapı Merkezi Ortak Girişimi’ne yıllık 16 milyon 425 bin araç geçiş garantisi verildi.
GARANTİ GEÇİŞ 45 BİN, REKOR GEÇİŞ 22 BİN 267…
Bu hesaba göre köprüden aylık 1 milyon 368 bin, günlük ise 45 bin araç geçmesi gerekiyor. Ancak 9 günlük bayram tatilinin ilk günü olan 24 Haziran Cumartesi günü bile bu geçiş garantisi tutmadı.
BirGün’de yer alan habere göre; Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “1915 Çanakkale Köprüsü'nden 22 bin 267 araç geçişi ile rekor kırdık” dedi.
MENEMENALİĞAÇANDARLI OTOYOLU ANCAK YARISINI YAKALADI
Bir diğer araç geçiş garantisi tutmayan proje ise MenemenAliağaÇandarlı Otoyolu oldu. Günlük 35 bin aracın geçeceğinin garanti edildiği otoyolu 24 Haziran Cumartesi günü 18 bin 606 araç kullandı.
Bakan Uraloğlu bu sayıyı da rekor diye duyurdu. İki proje için açıklanan rekor sayılar geçiş garantilerini karşılamıyor.
Yeniçağ
Flaş! AKP’li belediye 17 milyonluk ihaleyi de başkanın amcasının oğluna vermiş70 izlenme
Anadolu lisesinde skandal yasak! Kız ve erkek öğrencilerin yan yana oturması yasaklandı538 izlenme
Biberin fiyatı fırladı! Kimse yanına yaklaşamıyor35 izlenme
Adil Öksüz’e yakın isim bakın devletin neresinden çıktı?121 izlenme
CHP Genel Merkezi önündeki eyleme katılım artıyor1437 izlenme
Dilan Polat'ın sınır dışı edilen 'kara kutusu' Şule Türkiye'ye geri döndü37 izlenme
CHP'den 'menzil' isyanı46 izlenme
Başkan Yavaş bir sözünü daha tuttu145 izlenme
İstanbul beşik gibi sallanıyor! Depreme hazırlık yapan 3 kilit isim cezaevinde
Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’ne vatandaş girişleri yasaklandı
Görevden alınan Merkez Bankası başkanları iki yıl maaş almaya devam edecek!
Anket sonucu: Mansur Yavaş Erdoğan'ı geride bıraktı!