TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Mithat Sancar başkanlığında toplandı. Genel Kurul’da İYİ Parti’nin, Çin'de ortaya çıkan koronovirüs salgınına ilişkin Türkiye'de olası bir ölümcül enfeksiyon salgınının önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınması amacıyla araştırma komisyonu kurulması önergesi görüşüldü.
İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, koronovirüs salgınının, aralık ayında Çin'in Vuhan kentinde başlamasından bu yana 6 binin üzerinde kişinin enfekte olduğunu, 132 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. Türkkan, "Alınan tüm önlemlere rağmen, virüs şu ana kadar Çin dışında 14 ülkeye daha sıçramıştır. Küreselleşmeyle birlikte ulaşım teknolojilerinin ve yoğunluğunun son derece arttığı bir dönemde, hiçbir ülke insandan insana hava yoluyla bulaşabilen bir virüs riskinden uzak değildir" dedi. Türkkan, bu nedenle Meclis’te araştırma komisyonu kurulması gerektiğine dikkat çekti.
HDP grubu adına söz alan Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu da hastalığa karşı Türkiye'de gerekli tedbirlerin alınmadığını ileri sürdü. CHP Bursa Milletvekili Yüksel Özkan ise İYİ Parti’nin bu yönde verdikleri önergeyi desteklediklerini kaydetti.
AKP Karaman Milletvekili Recep Şeker ise Türkiye’de virüs ile ilgili gerekli önlemlerin alındığını belirterek, "Çin'de bulunan 34 Türk vatandaşımız, 7 Gürcü, 7 Azerbaycan ve 1 Arnavutluk vatandaşı da gerekli sağlık tedbirleri, alet edevatı ve personeliyle beraber alımıyla ilgili uçağımız kalkmıştır; inşallah gelecekler, 14 gün tedbirli bir şekilde izlemleri yapılarak hayatlarına devam etmeleri sağlanacaktır. Sağlık Bakanlığımız ve taşra teşkilatı, bu konunun ilk anından itibaren 7/24 çalışarak gerekli tedbirleri almaya devam etmektedir. Sağlık Bakanlığımız ve diğer kamu kuruluşlarımız gerekli tüm tedbirleri almıştır" ifadelerini kullandı.
Görüşmelerin ardından, İYİ Parti'nin araştırma önergesi teklifi reddedildi.
DHA
https://halktv.com.tr/gundem/koronavirusicinverilenonergetbmmdereddedildi417927h
Kolin İnşaat’ın dev şirketine sürpriz hissedar çıktı, dava açıldı!79 izlenme
Sosyal medyada "Özür dile Erdoğan" kampanyası!109 izlenme
Bahçeli'nin 'Ocak dışısın' dediği isim davul ve zurnayla cezaevinden çıktı.29 izlenme
Yurttaşın cebinden al yandaşa aktar!132 izlenme
Gaziantep Valiliği'nin 100 liralık ‘Bayram Alışveriş Çeki’ sosyal medyada tepki gördü: "En ucuz 5 litrelik yağ bile alınamıyor!"48 izlenme
'Hocaefendilere' vergi kıyağı!98 izlenme
Deprem fırsatçıları hakkında inceleme başlatıldı34 izlenme
Şehzadebaşı Camii imamından eylemci gençlere tehdit: “Türkiye'de var ya, demir yumruğu yersiniz”22 izlenme
Gökova’da termik santral ve yangın kâbusu…
İmamoğlu'na adalet şarkısı: Erdoğan'ın 'Pınarhisar' dönemine gönderme!
Yaren Leylek ile Adem amca 14. kez kavuştu: "Gelecek mi gelmeyecek mi diye bir haftadır emdiğimiz süt burnumuzdan geldi. Şükürler olsun ki bugün Yaren'imiz geldi"
Türkiye kırmızı alarma geçti: Kocaeli, Kütahya, İzmir, Aydın, Balıkesir… Orman yangınları dört bir yanda!