BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin önerisiyle Bitlis'in Ahlat ilçesine milyonlarca lira harcanarak yapılan ve 25 Ağustos 2020’de AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bahçeli’nin açılışını yaptığı Ahlat Köşkü’ne ilişkin dikkatleri çeken yeni bir gelişme yaşandı.
Ahlat Köşkü'nü de inşa eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın arkadaşı Hasan Gürsoy’un sahibi olduğu Güryapı Taahhüt isimli inşaat şirketinin internet sitesinde, “Ahlat Konukevleri Projesi” adı altında bir projenin inşa edileceği duyuruldu. Cumhurbaşkanlığı’nın kullandığı Ahlat Köşkü’nün hemen yanına yapılacak Ahlat Konukevleri Projesi'nin 83 bin 499 metrekarelik bir alan üzerine inşa edileceği belirtildi.
DOKUZ BAKAN KONUTU
Ahlat Konukevleri Projesi kapsamında “9 adet bakan konutu, bir kafeterya binası, bir otopark, bir revir binası, iki güvenlik/düzen binasının” inşa edileceği açıklandı. 53 bin 375 metrekare kapalı alanın da yer alacağı belirtilen projeye ilişkin şu bilgilere de yer verildi:
“Ahlat Konukevleri, Ahlat Gençlik Külliyesi (Ahlat Köşkü) ile aynı parseli paylaşmaktadır. Projenin tasarım esası, dokuya ve birbirine uyumlu konutların inşa edilmesidir. Eğimli bir araziye oturan konutlar, Türk evi geleneği ile birbirinin ışığını ve manzarasını kesmeyecek düzende konumlandırılmıştır. Projenin can alıcı bölümlerinden olan konuk evi, yöresel tarihi dokuyu yansıtan Ahlat taşı ile kaplanmış olup, döneme ait motifleri içeren özel imalatları da bünyesinde barındırmaktadır.”
AYM'Yİ DİNLEMEDİLER
Öte yandan, Anayasa Mahkemesi, kıyı kanununun ihlal edildiği gerekçesiyle köşk projesine iptal kararı vermişti. Ancak bu karar köşkün yapımını durdurmamış ve Anayasa Mahkemesi’nin kararına rağmen inşa edilmişti. Ardından da AYM kararına kılıf uydurmak için köşkün Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devredilerek Bitlis Ahlat Gençlik Külliyesi adı altında kullanılacağı açıklanmıştı. Ayrıca, Köşkün bulunduğu alanı gösteren uydu görüntülerinde, Van Gölü’nün kıyı bölgesine dolgu alanı ve yeni yollar yapıldığı görülüyor. Köşk’ün yapıldığı alanın ise daha önce tarım arazisi olarak kullanıldığı biliniyor.
Ahlat Köşkü’nü inşa eden ve Ahlat Konukevleri Projesi’ni de inşa edeceğini duyuran Gürsoy Taahhüt Şirketi Gürsoy Grup adlı bir holdinge bağlı. Bu holdingin sahibi ve yönetim kurulu başkanı ise AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın arkadaşı Hasan Gürsoy.
İHALE ZENGİNİ ARKADAŞ
Eski başbakana kara para aklama, dolandırıcılık, usulsüzlük ve rüşvet gibi suçlardan rekor hapis cezası!50 izlenme
Kamunun döviz açığı 207 milyar dolara yükseldi!51 izlenme
MEB raporu yayımlandı: Hafızlığa, ezan okumaya 4 milyar 255 milyon TL harcandı!127 izlenme
Çay simit keyfi de lüks olacak : Simite büyük zam geliyor23 izlenme
Bolu Belediyesi’nde bir torpil skandalı daha!349 izlenme
Küresel piyasalara bu hafta ABD verisi sarsıcı olacak31 izlenme
Kadıköy'de Fenerbahçe taraftarlarından 'Damat istifa' tezahüratları !732 izlenme
Turizm Bakanlığı'nın "Biz aşılandık" maskeli videosuna tepki: "Türk'üm özür dilerim!"112 izlenme
Dikkat çeken ideolojik kırılma anketi! MHP'deki Atatürkçü oranı AKP'nin altında kaldı
Memur ve emekliye ek zam yolda: Tarih de oran da belli
Sağlık Bakanı açıkladı: 49.584 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 3.579.185’e, can kaybı da 32.667’ye yükseldi!
TRT'de büyük kıyım!