Yaklaşık bir hafta önce Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 16 üniversiteye rektör ataması yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, SCÜ’ne ise eski rektör Prof. Dr. Alim Yıldız’ı tekrar görevlendirdi.
Rektörlük koltuğunu koruyan Yıldız, üniversitenin resmi internet hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ederken, ilk işi seçimlerde karşısına aday olarak çıkan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Çetin’in istifasını almak oldu.
AKADEMİSYENLER TEPKİLİ
Yeniden rektörlüğe seçilen Prof. Dr. Alim Yıldız, daha önce birlikte çalıştığı ancak rektörlük seçimlerinde karşısına rakip olarak çıkan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Çetin’in istifaya zorlanması üniversitedeki akademisyenlerce tepkiyle karşılandı.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Çetin
YÖK’TEN REKTÖRLERE YAZI
YÖK’ün üniversitelere gönderdiği yazıda ise, “Yeni atanan rektörlerce mevcut dekanlara görevlerini bıraktırmaya yönelik her hangi bir tutum takınılmasını, üniversitelerin çoğulcu bir yönetim anlayışıyla, mevzuat çerçevesinde bileşenleri ile birlikte yönetilmesini özellikle önemsiyoruz” denildi.
Öte yandan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğüne yeniden atanan Prof. Dr. Alim Yıldız'a Rektörlük mazbatası, YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç tarafından verildi.
İmamoğlu’nun yedi yıl önce kullandığı ifade gündem oldu! Bakın ne söylemiş?105 izlenme
Volkan Konak'ı hedef almıştı: Çatalca Müftüsü'nden skandal savunma!34 izlenme
Bir Türkiye klasiği!98 izlenme
İmamdan büyük vurgun! Yurt dışına kaçtı!56 izlenme
TCDD'nin vagon imalatçısı konkordato ilan etti!266 izlenme
Asgari ücret A Haber'de de beğenilmedi: “Beklentinin bir tık altında kaldı”30 izlenme
İmamoğlu'nun yeni mesajını avukatı paylaştı: "Milletin iradesi bir kişiden büyüktür"30 izlenme
KYK'da "neden şort giydin" soruşturması! "Sapık düşünce sizinle kalsın"170 izlenme
İsmailağa Hocası ilişki tavsiyelerini sürdürüyor! 'Aklına gelince yapacaksın yoksa namazda fantezi gelir aklına'
AKP’li Özhaseki’nin ‘alım gücü arttı’ çıkışına halktan tepki: Nerede yaşıyor?
Türkkan'dan Bağış'a gönderme: 'Rüşvetin ağır cezai yaptırımları var'
Çavuşoğlu'ndan Yunanistana tepki! "Macera aramasınlar. Sonu onlar için iyi olmaz!"