Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türkiye ile ilgili açıklama yaptı. Peskov, Azov Taburu komutanlarının Ukrayna’ya dönmesinden Türkiye’yi sorumlu tutarak “Türkiye, anlaşmaları ihlal etti” ifadesini kullandı.
Reuters’ın RIA haber ajansından aktardığı bilgilere göre Peskov, esir takası şartlarına göre komutanların savaşın sonuna kadar Türkiye’de kalacağını söyledi. Peskov ayrıca, Türkiye’nin komutanların serbest bırakılacağını Rusya’ya bildirmediğini ifade etti.
ZELENSKİY PAYLAŞIM YAPMIŞTI
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Türkiye'den eve dönüyoruz ve kahramanlarımızı evimize getiriyoruz. Ukraynalı askerler Denys Prokopenko, Svyatoslav Palamar, Serhiy Volynsky, Oleh Khomenko, Denys Shleha. Sonunda akrabalarının yanında olacaklar.” ifadelerini kullanmıştı.

Zelenskiy'nin Ukraynaca ve İngilizce yaptığı paylaşımda Azov Taburu komutanlarını karşıladığı, uçakta onlarla sohbet ettiği görüldü.
Daha önce Rusya ile Ukrayna arasındaki esir takasına dahil edilen Azov Taburu komutanları, güvenlik amaçlı Türkiye’de bulunuyordu.

ESİR TAKASI AÇIKLAMASI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile yürüttüğü diplomasi trafiği sonucu 21 Eylül 2022'de 200 savaş esirinin mübadele edildiği duyurulmuştu.
Erdoğan, Rusya ile Ukrayna arasında Türkiye’nin arabuluculuğunda gerçekleştirilen esir mübadelesinin, savaşın sonlandırılması yolunda önemli bir adım olduğunu belirtmişti.
Sözcü
Tartışılan kuleler için mahkeme kararını verdi: Yıkılacak79 izlenme
İBB Başkanı İmamoğlu bir vaadini daha gerçekleştirdi! Metro kullananlara müjde138 izlenme
Fon vurgununda Seçil Erzan'ın yeni ses kaydı ortaya çıktı: 'Rahat olun, güzel güzel para kazanıyorsunuz'50 izlenme
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul Maratonu'nu başlattığı sırada TRT apar topar reklama girdi30 izlenme
Bir tuhaf arazi satışı!122 izlenme
İnan Güney tutuklanmadan önce o dosyayı masasına koymuş!16 izlenme
Güneydoğu gazisine vefasızlık! Çocuklarını okula kaydedemedi!48 izlenme
Türk kadını Afgan ve Paki kaçakların hedefinde: Google’da en çok ‘Turkish girl’ aratıyorlar51 izlenme
Liseli kızdan teyze kızına cinsel istismar davası
Gezi eylemcilerine 'sürtük' demişti, Erdoğan kendini böyle savundu! "Yakışan teşhisi koyduk, alacak ahlak dersimiz yok"
'Ekonomik kriz yok' diyen esnafa diğer esnaftan tepki 'Cebinden 10 lira çıkart göster o zaman!'
AKP’de Rolex kazası: AKP'li vekil bu fotoğrafı "Biz bu milletin ta kendisiyiz" diye paylaştı, yorumları görünce sildi