Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına yönelttiği yazılı soru önergesinde, “Ülkemizde, doğalgaz abone sayısı ve bu aboneler içinde 2019 yılında aboneliği iptal ettiren hane sayısı ne kadardır? Doğalgaz abonesi olduğu halde ödeme sorunu nedeniyle doğalgazı kesilen hane sayısı ne kadardır? Ülkemizde 2019 yılında ödenmeyen doğal gaz fatura tutarlarının toplamı ne kadardır?” şeklindeki sorularına yanıt istedi.
16.5 MİLYON DOĞALGAZ ABONESİ VAR
Gürer’in önergesini yanıtlayan Bakan Dönmez, Ülkemizde 620 bini serbest tüketici olmak üzere yaklaşık 16,5 milyon doğal gaz abonesi bulunduğunu açıkladı.
HER 100 ABONEDEN 7.64’Ü ABONELERİNİ İPTAL ETTİRDİ
Bakan Fatih Dönmez, 2019 yılı içinde konut abonelerinin yüzde 7,64’ü, Doğal Gaz Piyasası Dağıtım ve Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği’nin ilgili hükmü kapsamında kendilerinin talebi üzerine; taşınma, bina yıkımı, kentsel dönüşüm vb. sebeplerle aboneliklerini iptal ettirdiğini bildirdi.
ABONE GRUPLARINDAN BİNDE 63’ÜNÜN DOĞALGAZİ KESİLDİ
Bakan Dönmez, “Ülkemizde 2019 yılı içinde tahakkuk edilen 153 milyon 222 bin 580 doğalgaz faturasından sözleşme yükümlülüklerini yerine getirmeyen muhtelif doğalgaz abone gruplarından yüzde 0,63’ünde geçici olarak zorunlu kesinti yapılmıştır” açıklamasında bulundu.
DOĞALGAZ ZAMLARI, VATANDAŞI PERİŞAN ETTİ
Önerge sahibi CHP Milletvekili Gürer ise doğalgaz fiyatlarının her yıl neredeyse yüzde 50 oranında arttığına dikkat çekti. Ülkedeki ekonomik kriz ve artan enflasyonunun da etkisiyle çok sayıda vatandaşın doğalgaz, elektrik ve su gibi faturalı borçlarını ödeyemez duruma geldiğine işaret eden Gürer, “Faturasını ödeyemediği için doğalgazı kesilen abone sayısının büyüklüğü, ülkedeki ekonomik krizin önemli bir göstergesi olarak karşımıza çıkıyor” dedi. Gürer doğalgazın kullanımı düştüğü dönemde fiyatlarda yapılan ayarlamaların kullanımın arttığı kış aylarında katlı zam olarak faturalara yansımasının kullanımda sıkıntı yarattığını da belirtti. Doğalgaz kullanımının azalması büyük kentlerde hava kirliliğine de neden olduğunu ifade etti.
https://odatv4.com/krizmrizyokdiyenlerbunuokusun21072028.html
Diyanet’ten 5 yıldızlı otelde 3 günlük toplantı!54 izlenme
MHP'de toplu istifa: Bu bozuk çarkta yer almayacağız!616 izlenme
Kanal İstanbul’a hazırlık: 5.7 milyon metrekarelik alana 45 bin nüfus geliyor!68 izlenme
İsrail İHA'sı Han Yunus'ta dört kişiyi önce takip etti, sonra vurdu24 izlenme
Genel müdürden Menzil paylaşımı!60 izlenme
Cihat Tamer'den, Ferhan Şensoy'un cenazesine damga vuran sözler! '70 senedir bu ülkeyi din bağımlısı hükümetler yönetiyor. Ona rağmen 70 senedir inadına tiyatro yapıyoruz!'49 izlenme
TOBB Başkanı'ndan Mehmet Şimşek'e 'vergi' tepkisi: "Polisiye tedbirler alarak, vergi gelirleri artırılamaz"22 izlenme
Ziraat Bankası ve Demirören önergesine AKP ve MHP’den ret!36 izlenme