Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eski Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’a “seçim sonrasını bekle” dediğini iddia ederek, “Yerel seçimler sonrasında Erkan’a yeni bir görev vereceğine dair vaatte bulunmuş” diye yazdı.
Hafize Gaye Erkan’ın ABD’ye dönmediğini, İstanbul’un en gözde otellerinden birinde bir ay yaşadığını kaydeden Pehlivan, “Yarın öbür gün Hafize Gaye Erkan’ın yeni bir göreve atandığını Resmi Gazete’de okursak hiç şaşırmayalım” ifadelerini kullandı.
İstifa eden Hafize Gaye Erkan’ın “itibar suikasti” olarak ifade ettiği olay, Merkez Bankası (MB) çalışanı Büşra Bozkurt’un gündeme getirdiği iddialar ile başladı. Bozkurt, Hafize Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan tarafından işten çıkarıldığı iddiasıyla CİMER’e şikâyette bulunmuştu. Bozkurt, baba Erkan’a bankada oda, koruma ve makam aracı tahsis edildiğini de ifade etmişti. Bu iddialardan sonra Erkan’ın istifa edeceği öne sürülüyordu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’daki aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Erkan’a hakkındaki iddialara rağmen sahip çıkarak, “Merkez Bankası rezervlerimiz 145,5 milyar dolarla rekor mu kırdı bunlar hemen harekete geçiyor. Akla ziyan dedikodularla ekonomimizde bin bir güçlükle temin ettiğimiz güven ve istikrar iklimini bozacak kampanyalar başlatıyorlar” demişti.
Kaynak: Cumhuriyet
Tele1
Diyanet 'bağımız kalmadı' demişti, Ali Erbaş'ın Atatürk düşmanı Mustafa Demirkan sevdası devam ediyor!33 izlenme
Binali Yıldırım "ben kazandım" diyemedi sahtekârlık suçlamasında bulundu!230 izlenme
1 ay geçmeden kentteki vefat sayısı 3'e katlandı! Vali'den korkutan açıklama "Bu işin şakası yok!"100 izlenme
Sözün bittiği an... Sıla bebeğe kahreden veda18 izlenme
Cuma hutbesinde "Atatürk" gerginliği yaşandı! Cemaat imama cevap veren vatandaşa müdahale etti30 izlenme
Görevden alınan bakan, Kardemir’e yönetim kurulu üyesi oldu!55 izlenme
Hırsızlık 7 kat, kaçakçılık 9 kat, cinayet 6 kat, cinsel suçlar 10 kat arttı!53 izlenme
Ege'de bayrak krizine açıklama171 izlenme