Döviz ve altın hesaplarından TL mevduat ve katılım hesaplarına dönüşümde, her gün Merkez Bankası TCMB tarafından saat 11.00’de kur belirlenmesi uygulaması kaldırıldı.
TCMB gün içinde yaptığı bilgilendirmeyle, dövizin TL’ye çevrildiği saat itibarıyla en son açıklanmış olan döviz alış kurunun dönüşümde esas alınacağını duyurdu.
TCMB’nin söz konusu talimatlarında dönüşüm kuru, “Merkez Bankası tarafından saat 10:00, 11:00, 12:00, 13:00, 14:00 ve 15:00'de ilan edilen ve döviz tevdiat hesapları ile döviz cinsinden katılım fonu hesaplarında bulunan dövizin Türk lirasına çevrildiği saat itibarıyla en son açıklanmış olan döviz alış kurunu,” olarak belirlendi.
Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan konuya ilişkin değişiklikleri içeren iki ayrı TCMB tebliğine göre, söz konusu uygulama vade sonu döviz kuru belirlenmesinde de geçerli olacak.
Önceki hafta yayımlanan tebliğe göre, kur farkı hesaplamaları için TCMB her gün saat 11.00’de döviz alış kuru yayınlayacağını duyurmuştu. Merkez Bankası, o günden bu yana saat 11.00’da kur korumalı TL mevduat için baz alınacak yeni kur ve altın seviyelerini açıklıyordu.
Tebliğle, TL mevduat ve katılma hesaplarına dönüşümün desteklenmesi hakkında tebliğin 4. maddesine eklenen ibareye göre, katılma hesabına sağlanacak getiri, TCMB’nin katılım bankaları ile açık piyasa işlemleri kapsamında yaptığı bir hafta vadeli geri satım vaadi ile alım işlemlerinde oluşan maliyetten düşük olması halinde aradaki fark, katılım bankacılığı esasları çerçevesinde katılım bankasınca karşılanabilecek.
Karşılanmayan kısım için Merkez Bankasınca ödeme yapılmayacak.
Seçim çalışmaları başladı: AKP'den CHP'li Akın'ın afişlerine müdahale!41 izlenme
Urfa'da 2 bin kişinin alınacağı 'Geçici Asgari Ücretli' işe, 32 bin kişi başvurdu !151 izlenme
Naci Görür tekrar tekrar uyardı: "Marmara'da büyük deprem olacak"45 izlenme
'Milletin a... koyacağız' diye küfür eden AKP'li işadamına mahkemeden şok!175 izlenme
Piknikten dönen teyzeler terör örgütü iddiası ile tutuklandı! TEMA yöneticisi "Annem babam alzheimer dedi" ama dinletemedi...12 izlenme
Halk Özel Harekâtı Derneği kapatıldı258 izlenme
65 metrekarede 130 kişi: Günlerce cenazelerle birlikte yaşadılar!64 izlenme
Süleyman Soylu, Berat Albayrak ve Fahrettin Koca'ya kötü haber!64 izlenme
AKP'li eski belediye başkanından Küçük Çamlıca’da büyük tahribat
CHP’li başkana “Altun” incelemesi!
Özgür Özel itirafçı Murat Abbas’ı işaret etmişti: Nedeni ortaya çıktı
Cemal Enginyurt, asgari ücreti duyunca Erdoğan'a patladı! "Etin kilosu 700 lira, ev kirası 20 bin lira olmuş ve sen çıkmışsın dalga geçiyorsun ya"