Sözcü yazarı İsmail Saymaz, uyuşturucu kullanırken görüntülenen AKP Genel Merkezi büro çalışanı Kürşat Ayvatoğlu'nun birlikte çalıştığı AKP'li eski Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş ile görüştü.
Babaş, Saymaz'ın "AKP Genel Merkezi'nde sizin referansınızla mı işe alındı?" sorusunu "Ben de aradım. Şimdi siz arasanız, hemen işe alırlar mı? Aramışlığım oldu" diye yanıtladı.
Babaş'ın İsmail Saymaz'a verdiği yanıtlar şöyle:
Eski Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, sorularımı yanıtladı.
■ Ayvatoğlu ile nasıl tanıştınız?
Seçim kampanyasında çalışan bir arkadaştı. Grafik işi yapıyordu. Babasını, annesini, dedesini tanırım. Seçilince belediyeye işçi olarak girdi. Kaynak işçisi değil, geçici işçi. Sosyal işlerle uğraşıyordu. 2018'de geçici görevlendirmeyle kültür ve sosyal işler müdürlüğüne vekalet etti.
■ Size kim tavsiye etti?
Annesi AK Parti'nin kadın kollarında çalıştı, kız kardeşi gençlik kollarında…
■ Kültür müdürlüğüne vekalet etti, öyle mi?
Memur alma imkanımız yoktu. Hizmet alımından aldık. Kadroya geçti, sözleşmeli oldu. Bir yıl vekalet etti. Olay bu.
■ Paralı pullu ilişkilere girdiği doğru mu?
Kısıtlı bütçeyle çalışıyorduk. Paralı pullu ilişkilere girmesi imkansız. 2 milyon TL gibi bütçeyle Türk Dünyası Kültür Başkentliği'ni yürüttük. Devletten bir kuruş destek almadık. Seçim oldu, kaybettik. Bu da ayrıldı. Yedi sekiz ay boşta kaldı. AK Parti Genel Merkezi'nde işe alındı.
■ Sizin referansınızla mı?
Ben de aradım. Şimdi siz arasanız, hemen işe alırlar mı? Aramışlığım oldu.
■ Bu alışkanlıklarını fark etmiş miydiniz?
Hiç duymadım.
■ Araba alım satımını biliyor muydunuz?
Evet, burada galericilerle o işleri yapıyormuş. Gösteriş meraklısı, kendini olduğundan büyük göstermeye çalışan biri. Bu işi (kokain) belediyeden atıldıktan sonra boşta kaldığı süreçte olmuş.
http://www.krttv.com.tr/gundem/kursatayvatoglununyanindacalistigibelediyebaskanih69727.html
İsmail Dükel’e 1 yıl 15 gün, Müyesser Yıldız’a 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi!103 izlenme
TL değer kaybında dünya birincisi!50 izlenme
Sayısal Loto'da büyük şüphe! 5 trilyonda 1 olan ihtimal gerçek oldu!123 izlenme
İlber Ortaylı: “Teknik okul açacaksınız. Size kimse ‘Dini eğitimi yasaklayın’ demiyor. İkide bir istismar etmesinler. Yüzlerce, binlerce İmam Hatip okulu olmaz, olmaz”43 izlenme
Elinde tüfekle Erdoğan'dan müsaade istedi: Sonra asker dedi, polis dedi, darbe dedi, vatan dedi, millet dedi32 izlenme
Memur ve emeklilerin zamlı maaşlarının yatacağı tarih belli oldu54 izlenme
Uzaya gitmeden önce esnaf kendi sorunlarının çözülmesini bekliyor62 izlenme
FETÖ Ulusal Ajans’ta TURNA’yı gözünden vurmuş: Devasa konsorsiyum şebekesi!363 izlenme
Bunu Söyleyen Aile Bakanı ! Sema Ramazanoğlu 'Kadına şiddet yok, algıda seçicilik var'
Kiraya yüzde 600 zam isyanı: Mahkemeler doldu taştı
Özgür Özel, Kılıçdaroğlu'ndan gelen teklifi ilk kez açıkladı
Ekrem İmamoğlu, öyle bir şey dedi ki savunmasıyla mahkeme salonunu titretti! "Sıçan gibi kaçacaklar!"