Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (KYK) ait yurtlara depremzedelerin yerleştirileceğini açıklaması tepki toplamıştı.
Hem eğitime ara verilmesi hem de KYK yurtlarının depremzedeler için gerekli konforu sağlayamayacak olması da hem depremzedeler hem de yardım ulaştırmaya çalışan vatandaşlar tarafından tepki topladı.
MEB verilerine göre; 20212022 döneminde toplam KYK yurdu sayısı yalnızca 776.
CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, iktidara yakınlığıyla bilinen 287 yurt olduğunu ancak bu yurtlara dokunulmadığını belirtti. Karabat, TÜGVA’nın 26, TÜRGEV’in 21, İlim Yayma Cemiyeti’nin 178 ve Ensar Vakfı’nın 62 yurdunun, depremzedeler için açılması gerektiğini söyledi.
"KYK YURTLARINA DEPREMZEDELERİ YERLEŞTİRMEK KARARI PANİK HALİNDE ALINMIŞ BİR KARAR"
Karabat, depremzedelerin KYK yurtlarına yerleştirilmesi kararının panik halinde alınmış bir karar olduğunu söyledi. Karabat, “Madem böyle bir karar alındı. Vakıfların, derneklerin de yurtları var. Öyleyse buralar da depremzedelerin kullanımına açılmalı” dedi.
Karabat sözlerini şöyle sürdürdü:
“Türkiye önce kendi yurttaşının eğitimine ara veriyorsa, yabancı öğrencilerin eğitimini ve konaklamasını bence ikinci plana alabilir. Eğitimde yaşanan 6 aylık bir kayıp, deprem maliyetinin üstüne başka bir maliyet de koyar. Bu, Türkiye açısından bir kuşağın kaybolması anlamına gelir. Eğitim devam etmelidir.”
Öte yandan CHP İstanbul İl Hukuk Komisyonu üyesi avukat Murat Yıldız, üniversitelerin çevrimiçi eğitim kararına karşı Ankara Barosu tarafından yürütmeyi durdurma talebiyle dava açtığını söyledi.
Yeniçağ
Sahilde yürürken dehşete kapılmış bir çift, kumda ki gizemli parmak izlerini buldu.29 izlenme
Koronavirüs Türkiye'de, Erdoğan içimizi rahatlattı! "Hiçbir virüs bizim tedbirlerimizden daha güçlü değildir"82 izlenme
AKP koronavirüs dinlemiyor! Kanal İstanbul’dan sonra bir maskeli ihale daha!82 izlenme
Meclis alarma geçti, ‘Umreci vekillerin diğer vekillere virüs bulaştırdığı’ iddia ediliyor86 izlenme
Sedat Peker davasındaki tahliye kararına itiraz32 izlenme
1000 gün geçti depremzede hâlâ evsiz8 izlenme
Korkunç rakamlar! Çocuğa yönelik cinsel istismar son 7 yılda %43 arttı!91 izlenme
Flaş iddia: Hollanda büyükelçisi sınır dışı edildi!32 izlenme
Paralar nerede? Kamu kurumları yardım yaptıkları yerleri sakladı!
Ermenilerle bir olan Lübnanlılar Türk Bayrağı’nı yaktı!
Tam Berat Albayrak'ı övüyordu ki, ekranın sağ alt köşesine binen doların fiyatı olay oldu !
Çiftçi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslendi; “Hangi faize karşısınız, Tarım Kredi yüzde 71 faiz uyguladı haberiniz var mı?”