LGS sınavı bitti tartışmalar bitmedi... R.E.O isimli bir şahıs, sözel soru kitapçığını bir WhatsApp grubunda paylaşıp, sayısal soru kitapçığının da elinde olduğunu belirtti. Skandal yazışmalar kısa sürede sosyal medyada yayıldı.
Tüm bunlar yaşanırken sınavın da devam ettiği iddia edildi. Cumhuriyet gazetesi soruları sızdıran kişinin 'dönerci' olduğunu yazdı.
LGS sorularının sızdırılmasıyla ilgili iddialar Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e soruldu.
TGRT canlı yayın konuğu olan Tekin, sınavın güvenliğini riske edecek bir durum olmadığını belirtti.
Soru kitapçığının sınav sonrası erken paylaşıldığını kabul eden Bakan, “Sınav tamamlandıktan bir saat sonra, saat 11.57’de sosyal medyada paylaşıldı. Ancak bu, sınav güvenliğini etkilemedi. Yine de sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunduk” açıklamasını yaptı.
Sözcü
Ülkü Ocakları "Sinan Ateş duruşmasında" provokasyon yapacak iddiası: Ünlü avukattan açıklama geldi40 izlenme
Veresiye olmasa millet aç kalacak!154 izlenme
Eylem Tok ve oğlunun firarı sonrası iki kişi gözaltında58 izlenme
Suriyelilerin dönüşü başlıyor mu? Suriye'den 'af' açıklaması50 izlenme
Bursa’da biyokütle enerji santrali gerginliği133 izlenme
'24 Haziran akşamı sadece İnce'mi kayıptı?'1418 izlenme
AKP'li vekile Prada, şehit babasına 'Vatan Millet Sakarya'27 izlenme
MHP'li vekil Erkan Haberal'ın şoförü ABB çalışanını kasten ezdi!79 izlenme