Bir kaç istisna dışında vakıf üniversitelerinin aile şirketi haline geldiğini söyleyen İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan. Bu vakıf üniversitelerine 300 milyon TL kaynak aktarıldığını söyleyen Türkkan, "Vakfeden yok ama malı götüren çok" dedi.
İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Meclis'te yaptığı konuşmada vakıf üniversitelerinin durumuna dikkat çekerek, 300 milyona yakın kaynak aktarılan üniversitelerin aile şirketine dönüştüğünü söyledi.
Vakfı kuran ailelerin kendi eşi, akrabasına bir şirket kurdurduğunu şirket üzerinden danışmanlık ücreti kestiğini savunan Lütfü Türkkan, "Vakıf üniversitesi kuranların bir üniversite kurmadan önce bir de sonraki maddi durumlarına bakın. Hepsi aşırı ciddi alamda zenginleşmiştir" ifadelerini kullandı.
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/lutfuturkkanvakifuniversitelerindemaligoturencok220330h.htm
Son iki ayda 1 Milyon 864 Bin icra dosyası açılmış: Kocaeli’nin 18 yaş üstü nüfusundan fazla26 izlenme
İmamoğlu'nun tutuklanması dünya manşetlerinde19 izlenme
Amca Salim Güran'ın jandarma komutanı ile telefon konuşması ortaya çıktı! Salim Güran komutan ile ne konuştu? O araba aranırken küçük Narin'i dereye gömmüşler!71 izlenme
Yurttaş, Erdoğan’a isyan etti 'Devletimiz sahtekâr, yalancı! Uydudan sigara içenleri bile gören devlet, fakiri niye görmüyor?'57 izlenme
Cemal Enginyurt provokatörlükle suçlanmasına çıldırdı: "Bizi öldürecekse öldürsün…"24 izlenme
Suriyeliler ülkelerinden kaçıp nargile keyfi yaparken, Avrupa'daki Ukraynalılar savaşmak için ülkelerine dönüyor! 'Biz korumazsak kim koruyacak?'51 izlenme
Metin Akpınar yıllar öncesinden bugünleri bakın nasıl anlatmış !5776 izlenme
Başkanlık için imamları da sahaya sürdüler !665 izlenme