Pir Sultan Abdal Kültür etkinliklerine katılmak için gelen 33 sanatçı ve aydın, 2 Temmuz 1993’te gerici yobaz kalkışma sonucu Madımak Oteli’nde yakılarak katledilmişti.
Katliamda oteli yakmak için gelen Ahmet Alan ve Hakan Türkgil otel yangınında hayatını kaybetti. Otelin altı uzun yıllar kebapçı lokantası olarak işletildi. Kebapçı, tepkiler sonucu kapatıldı. Sivas Özel İdaresi, oteli kamulaştırarak bilim ve kültür merkezine dönüştürdü ve giriş katına da yaşamını yitiren 33 aydın ile sanatçı için anı köşesi yapıldı. Ancak anı köşesinde oteli yakmak için gelen Ahmet Alan ve Hakan Türkgil’in de isimleri yer aldı. Tepki çeken bu duruma karşı Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Sivas Şubesi, iki ismin kaldırılması için defalarca Sivas Valiliği’ne başvurdu ancak sonuç alamadı. Valilik de “Biz olayda yaşamını yitiren herkes için anı köşesi yaptık” açıklamasını yaptı.
KRT'de yer alan habere göre, katliamda yakınlarını yitiren aileler, 2 Temmuz’da yapılan anma etkinliklerinde, “O iki katilin ismi orada olduğu sürece biz anı köşesine girmeyeceğiz” diyerek tepki gösterdi. Katliamda kardeşi Gülsüm Karababa’yı kaybeden Hüseyin Karabab, kardeşinin isminin anı köşesinden çıkarılması için mahkemeye başvurmuştu. Eski Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Gani Kaplan da 12 Haziran 2021’de İçişleri Bakanlığı’na verdiği dilekçeyle isimlerin kaldırılması talebinde bulundu.
Yapılan bunca şikâyet sonrası, geçen hafta iki isim anı köşesinden çıkarıldı. Kaplan, “O iki katil artık şehitlerimizi rahatsız etmeyecek. Talebimizden yedi ay sonra iki katilin ismi şehitlerimizin arasından çıkarıldı” dedi.
‘ACILARIMIZ HAFİFLEMEDİ’
2 Temmuz 1993 Madımak Katliamı'nda biri 10, diğeri 14 yaşında Koray ve Menekşe Kaya’yı yitiren Hüsne Kaya, “Acılarımız hafiflemedi” diye tepki gösterdi. 29 yıldır Madımak katliamı davasının sürdüğünü belirten Hüsne Kaya, “Biz otelin utanç müzesi olmasını istedik, onlar bilim, kültür merkezi yaptılar. Girişte bir bölüme çocuklarımızın adını yazıp anı köşesi oluşturdular ve o iki katilin ismini de başköşeye yazdılar. Şehit aileleri olarak bizim acılarımız hafiflemedi” diye konuştu.
Mehdi'ye ortam hazırlayan başdanışman yine gündemde! "Türkçe ikinci dil olmalı"1079 izlenme
Sedat Peker'den Venezuela ile ilgili yeni açıklama!86 izlenme
Bahisten ceza alan futbolcuya MHP'li vekil kol kanat gerdi31 izlenme
AKP yine cennetten yer satıyor ! 'Erdoğan’a oy verin, cennetin anahtarı cebinize girsin'397 izlenme
Uyuşturucu etkisindeki suç makinesinden güpegündüz tecavüz girişimi!24 izlenme
İmamoğlu ile görüşme talebi reddedildi: Süleyman Bülbül "tecrit" diyerek anlattı28 izlenme
Kılıçdaroğlu'nun mutfağından yeni video: "Gerçekler"64 izlenme
Kartalkaya faciasında eşini ve kızını kaybeden Rıfat Doğan, inşa ettiği binalara 78 çarşaf ile ‘İhmal değil olası kast’ yazılı pankart astı32 izlenme
ABD'li Bloomberg yazdı: Türkiye’nin 'uçan' yatırım fonları nasıl çöktü?
12 yıl hapis cezası istenen Abdurrahman Tutdere: "Aziz İhsan Aktaş'ın şirketi benden önceki dönemde ihale almış, ben bu şirketin işine son verdim. Bu asılsız iftirayı çürüteceğiz"
Kanal İstanbul projesi iptal mi edildi? Bakan Kurum'dan yanıt geldi
Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret eden öğrenci, AKP'deki görevinden alındı!