Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı, SGDF üyesi oldukları belirtilen S.Ç. ve D.K.’nin ‘terör örgütüne üye olmak suçundan’ tutuklanmasını istedi. Dosya kapsamını inceleyen mahkeme suç teşkil edecek somut bir delil bulunmadığına ve sanıkların kaçma veya delilleri karartma ihtimalinin olmadığına kanaat getirerek, tutuklama talebini reddetti.
Kararında savcılığın tutuklama talebinin ‘orantılı bir tedbir olmayacağını’ belirten mahkeme iki gencin adli kontrol şartıyla serbest bırakılmalarına karar verdi.
Birgün'den Bilal Çelik'in haberine göre, yurt dışına çıkış yasağı ve imza şartı koyan mahkeme; gençlerin alkollü mekanlara girmesini de yasakladı. Karar metninde, “Alkollü içki, servis ve satışının yapıldığı bar, gece kulübü, eğlence mekanı, restoran gibi yerlere girişinin yasaklanması suretiyle adli kontrol altına alınmasına…” ifadeleri yer aldı.
Kararı değerlendiren gençlerin avukatlarından Mert Yedek, “Müvekkiller S.Ç ve D.K hakkında terör örgütü üyeliği suçlamasıyla 2 senedir gizlilik kararıyla yürütülen soruşturma halen devam ederken kuvvetli suç şüphesiyle gözaltına alınıp evleri aranmış, kişisel bütün eşyalarına el konularak 52 saat gözaltında tutulmuşlardır” dedi.
‘Alkollü mekanlara giriş’ yasağının davayla bir alakası olmadığına vurgu yapan avukat Yedek, “Yürütülen soruşturmaya tam olarak nasıl etki edeceğini anlamlandıramadığımız alkollü mekânlara giriş yasağının dava konusu suçlamayla hiç bir alakasının olmadığı apaçık ortadadır. Gerekli itirazımızı yapıp, yasaya aykırı bu kararın kaldırılması hukuk devletinin temel ilkeleri açısından da gereklilik arz etmektedir” ifadelerini kullandı.
Mert Yedek, bu kararın her demokratik toplumda örgütlenme özgürlüğüne aykırı olduğunu belirterek, “Ayrıca yürütülen soruşturma ve suçlamaların içeriğinde de her demokratik toplumda örgütlenme özgürlüğü kapsamında yapılan fiiller, terör örgütü üyeliği kapsamında değerlendirilmiş olması verilen kararın isabetsizliğiyle aynı noktadadır” şeklinde konuştu.
Doları bırak Papua Yeni Gine Kinasına bak! Ekonomist Özgür Demirtaş 8 yıl önceki bir konuşmasında bugünü özetlemiş "Yıllar önceki videomu seyredin Afrika bile TOKATLAR GEÇER"52 izlenme
Resmen ‘İslam devleti’ istediler!121 izlenme
578 sayfalık iddianamenin şaka gibi özeti: Örgüt liderinin 704 yıl hapsi istendi ama elini kolunu sallaya sallaya geziyor26 izlenme
Orman yangınında helikopterin su aldığı havuzdaki su alınca imdada köylüler yetişti: Tankerlerle su doldurdular!41 izlenme
AKP'lilere seçim yasağı yok! AKP'li adaydan kamu binalarında propaganda36 izlenme
Güldür Güldür'den çok konuşulacak akaryakıt skeci!61 izlenme
Merkez Bankası’ndan 6 ayda 59 milyar dolarlık örtülü satış!48 izlenme
ABD'nin operasyonla ele geçirdiği Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro New York'ta mahkemeye böyle götürüldü21 izlenme
Son seçim anketi sonucu yayınlandı! İlk defa oy kullanacak genç seçmenlerin oy oranları açıklandı
Milli Piyango yılbaşı çekiliş sonuçları
Tutuklu bulunan Gaziosmanpaşa Belediyesi Başkanı Hakan Bahçetepe'den duygusal paylaşım: "Bir derdinizi dinlemeyi, bir sorununuzu çözmeyi… Omuz omuza kurduğumuz o güzel dayanışmayı çok özledim"
Yenidoğan Çetesi davasının savcısı Yavuz Engin'den 'acı son' tehdidine tokat gibi yanıt