Maltepe Belediyesi Meclis Toplantısı’nda Gezi Parkı Direnişi ile ilgili yaşanan tartışma sonrası AKP Grubu salonu terk etti. Meclis toplantısı, Belediye Başkanı Esin Köymen başkanlığında belediye binasında yapıldı.
Köymen, toplantıda yaptığı konuşmada, 27 Mayıs 2013’te başlayan Gezi Parkı Direnişi’ne ilişkin, “Gezi direnişini biz anmaya devam edeceğiz. Gezi bir kalkışma değil. Türkiye’deki antidemokratik uygulamaların tamamına karşı bir direniştir” ifadesini kullandı.
AKP Maltepe Grup Başkanvekili Kamil Karabak ise Köymen’in açıklamalarına tepki göstererek, Köymen’i “devlete meydan okumakla” suçladı
Karabak, “İki aydır burada küçük küçük böyle dokunuşlar yapıyorsunuz. Şunun altını çizerek söylemek istiyorum. Burası devlete meydan okuma yeri değil. Burası millete hizmet etme yeridir, orada ne yazıyor? ‘Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir.’ gündemimize bakalım, işimize bakalım” diye konuştu.
“O zaman 15 Temmuz’da Cumhuriyet Halk Partisinin önceki genel başkanı tankların önünden tıpış tıpış yürüdüğü, Bakırköy Belediye Başkanı’nın evinde darbeyi seyrettiği zaman buna ne açıklama yapacaksınız? Biz Gezi olaylarında da 17-25 Aralık’ta da 15 Temmuz’da da hep beraber millet olarak kenetlendik. CHP’lisiyle, AK Parti’lisiyle, MHP’lisiyle ülkemize sahip çıktık. Gezi bir kalkışmadır.”
Karabak, şöyle devam etti: “Sayın Başkan Maltepe Belediyesinin başkanıdır. Maltepe’nin belediye başkanıdır meclisin başkanıdır değil mi? Burada gruplar siyaset yapar. Benim söylediğim bu. AK Parti olarak salonu terk ediyoruz” diye konuştu.
Yaşanan tartışmanın ardından AKP Grubu üyeleri toplantıyı terk etti.
Kaynak: TELE1
AKP’li Şahinbey Belediyesi’nden dikkat çeken kitap ihaleleri!
Memleketine bayramlaşmaya gitti miting oldu! Trabzon’da İmamoğlu fırtınası!
İlçe Emniyet Müdürü hastaneyi birbirine kattı doktora saldırdı!
Rakıdan sonra sigaraya da büyük zam iddiası
Cübbeli de Fethullah'ı, öyle bir övmüş öyle bir övmüş ki, eline kimse su dökemez !
Mücella Yapıcı 70'inci yaşını cezaevinde kutladı: "Bu ülkede 70 yaşını bitirebilmiş olmanın buruk hüznünü yaşıyorum"
Pfizer’ın aşısında şok: İlk aşıda yüzde 50 koruma, mutasyonlara etkisiz!
İYİ Parti’de bir istifa daha! Hem görevinden hem partisinden ayrıldı
Özgür Özel sordu, Bakan Tunç bu yanıtı verdi
Gain Medya'ya operasyon: Kayyum atandı, gözaltılar var
Rojin Kabaiş'in ölümünde yurda soruştuma izni çıkmadı
Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz ifadeye çağrıldı, "Bir yaşıma daha girdim!" dedi
Atatürk Havalimanı’na yapılan sahra hastanesinde son durum: Güzellik merkezi ve saç ekim merkezi yapılacak
Bilal Erdoğan'ın vakfı böyle üye buluyor: Para ve iş teklifi, olmazsa tehdit!