Manisa'nın Turgutlu ilçesi kırsal Osmancık Mahallesi Cennet Deresi mevkisi yakınlarındaki bir tarım arazisinde, önceki gün saat 21.00 sıralarında yangın çıktı. Alevler, rüzgarın da etkisiyle ormana sıçradı. Çevredekiler, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi.
İhbarla bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 5 arazöz, 2 su ikmal aracı, Manisa Büyükşehir Belediyesi Turgutlu İtfaiye Amirliği ekipleri ile Turgutlu Belediyesi iş makineleri sevk edildi. Alevler, karadan müdahale ile 2 saatte söndürüldü.
Yangında ilk belirlemelere toplam 120 dönüm tarım arazisi ve orman zarar gördü. Diğer yandan jandarma, yangının çıkış nedenini tespit etmek için çalışma başlattı.
Tarım arazisinin bitişiğinde yer alan bağ evinde oturan Özcan Taşhan'ın yangına neden olduğu tespit edildi. Gözaltına alınan Taşhan ifadesinde, üzerinde kene gördüğü yastığı yakıp, bahçeye attığını söyledi.
İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Taşhan, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Nefes
BOTAŞ'ın doğalgaz tarifeleri belli oldu86 izlenme
Türkiye 2021’de aşıya kaç dolar ödedi, rezervden mi karşılandı? Bu detayları ilk kez duyacaksınız80 izlenme
İmamoğlu'ndan operasyonlara tepki: İnsan hayatıyla oynamak bu kadar kolay olmamalı14 izlenme
Yalvaç Müftüsü’nden, ilçede bulunan Kuran kurslarının elektrik borcunu ödeyene 'cennet' garantisi!51 izlenme
Bir araba parasını mekânda bıraktı: Bu fatura Bodrum için bile hayrete düşürdü30 izlenme
Basın açıklamasıyla duyurdular: TÜİK 'çok' alınmış29 izlenme
Yandaş vakıflara 'hibe' kıyağı!61 izlenme
AKP'li başkan sürgüne doymuyor!66 izlenme