Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara’daki su ihtiyacı ve altyapı çalışmalarına ilişkin yaptığı açıklamalarda bu işler için ayrılan paraların ANKA Park’a harcandığını söyledi:
“Bizden önceki yönetim bir sürü gereksiz yatırım yaptı…”Haber Global televizyonu yayınına telefonla bağlanan Yavaş, Ankara’daki su arıtma ve altyapı çalışmaları için ayrılan paraların ANKA Park’a harcandığını söyledi. Yavaş, “Tartışma Ankara’daki atık suların ayrılması, her yeri su basıyor. Polatlı’ya verilecek su, şu andaki Aydınlık hattı acil olarak değişmesi lazım. Patlarsa Ankara’nın 3’te biri susuz kalacak. Bizden önceki yönetim asil görevlerini yapmak varken 750 milyon doları ANKA Parkı olmak üzere gereksiz bir sürü yatırım yapıldı. Gerçekten yapılan yatırımlar yapılmamış. Bu insan sağlığını etkileyen bir durum” dedi.
Yavaş, Ankara’da arıtılmayan suların İstanbul’daki baraja aktığını belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanı bu sudan içiyor. 3 yıl müddetle Ankara’dan tam arıtılmadığı için İstanbul’un Anadolu Yakası kokmuş su içti. Bir belediye başkanı olarak ben gelir gelmez öncelikle insan sağlığını düşünen yatırımlar yapmak durumundayım. İlk olarak göreve geldiğimde ASKİ’den kredi istedik. Komisyonda kabul edildi. Sayın Cumhurbaşkanı’na bu parayı nerede kullanacağımıza dair bilgi de verdim. Birileri devreye girdi ve aynı komisyonda bu konu reddedildi. Ben tekrar Meclis’e gittim. Ben bu konuyu proje olarak değil, onların yapmadığı işleri yapmak için istedim. Mahkemeye gittim. Mahkeme kararı incelendiği zaman Çevre Bakanlığı Ankara’da 16 tane taşkın riski olduğunu ve insanların öleceğini yazmış. 2021’e kadar yapılması gereken yazı var. 2010 yılında ‘acilen kapasiteyi büyütün’ diye yazılmış. Biz yapılmayan işler yapılsın diye uğraşıyoruz. Yine Ankara’da insanların çile çektiği İstasyon Caddesi için kredi istedik. MHP tümüyle reddetti” şeklinde konuştu.
https://halktv.com.tr/gundem/mansuryavasankaradaaritilmayansuyuistanbulicti427989h
MİT'in Suriye'de düzenlediği operasyonda PKK/YPG'ye ait silah ve mühimmat depoları ile saldırı ve sabotaj birimlerinin yer aldığı binaları vurdu!50 izlenme
Londra Türk Konsolosluğu önünde Kur'an yakan provokatör, bir kişi tarafından tekme tokat dövülerek hastanelik edildi30 izlenme
14 yaşındaki İsa Aras Mersinli ile ilgili korkunç detay! Emniyet müdürü baba her şeyi örtbas etmiş!200 izlenme
TÜGVA'ya milyonlarca liralık kıyak iki seçim arasında yapılmış!51 izlenme
İsrail silah devine Avrupa'da şok darbe! Çekya'da İsrail bağlantılı fabrika ateşe verildi!33 izlenme
MHP günden güne eriyor: 4.5 ayda 14 bin 341 kişi istifa etti!187 izlenme
AKP'de silahlı kavga: Başkan adayı yaralı194 izlenme
Melek Mosso mesajı İzmir marşıyla verdi! 'Asla ve asla vazgeçmeyeceğim'76 izlenme
Bursa'da maaşlarını alamayan inşaat işçileri çatıya çıktı
Halk 'Kahrolsun İsrail' diye yürüyor hükümet ithalat rekoru kırıyor!
48 yıllık gurbetçi gerçekleri tek tek söyledi! 'Çok Cumhurbaşkanı Başbakan gördüm hiçbiri çıkıp da biz yol yaptık demez'
Acil para aranıyor: Önce Bin Selman sonra Şeyh Temim en son Al Nahyan