Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Bir belediye başkanına zaten yapması gereken şeyleri yaptığı için teşekkür ediyorsunuz. Son derece yanlış buluyorum. Bu bizim görevimiz, bunun için maaş alıyoruz" dedi.
İvedik Organize Sanayi Bölgesi ve Teknopark Ankara'nın ortaklaşa düzenlediği kahvaltıya katılan ABB Başkanı Mansur Yavaş, burada sanayicilerin sorun ve taleplerini dinledi. Toplantıya; İvedik Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Hasan Gültekin, Fen İşleri Daire Başkanı Erol Gündüz ve bölgede yer alan sanayiciler katıldı.
'HİZMET ETMEK GÖREVİMİZ, BİZ BUNUN İÇİN MAAŞ ALIYORUZ'
Sanayicilerin dile getirdiği sorunları not alan Yavaş, seçimlerden önce başladıkları gezilere pandemi nedeniyle ara verdiklerini belirterek, heyet gezilerine yeniden başladıklarını belirtti.
Büyükşehirin yaptığı yatırımlar için teşekkür edilmesini garip bulduğunu dile getiren Yavaş, "Bir belediye başkanına zaten yapması gereken şeyleri yaptığı için teşekkür ediyorsunuz. Son derece yanlış buluyorum. Bu bizim görevimiz, bunun için maaş alıyoruz" dedi.
Konuşmasında Ankara için öne çıkan iki vizyon olduğunu kaydeden Yavaş, şunları söyledi: "Bunlardan biri bilişim ise diğeri tarım. Sadece geçen yıl ABB olarak çiftçi kayıt sistemine kayıtlı çiftçilere verdiğimiz arpa, buğday ve nohut ve büyük destekler var. Mazot, tohum, gübre desteğine kadar her türlü desteği verdik. Artık çiftçiler tarıma geri döndü. Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlara, herkese destek oluyoruz"
'GENÇLER YURT DIŞINA GİTSİN İSTEMİYORUZ'
Büyükşehir olarak bilişim alanında da çalışmalarının sürdüğünü belirten Yavaş, “Dikmen Vadisi’nde bir tane TechBridge adı altında bir bilişim köprüsü açtık. Türkiye’de ilk kez belediye teknokentini kurmak için şu anda ruhsata başvurmak üzereyiz. Sanayi Bakanlığına başvurduk. Bir tane de Kuzey Ankara’da yolun sağında boş evler vardı, bir tanede oraya kurduk. Bir tane de Ulus’ta kuruyoruz. Ulus’taki tarihi Emek İşhanı’nın içerisinde 23 tane dükkân var. Üniversitelerin son sınıf öğrencileri dâhil yatırım yapmak isteyen imkânı olmayan gençlere açıyoruz. Akıl akıldan üstün. Kimden nasıl proje çıkacak belli olmuyor. Bunlarda yine sanayimize destek olmak için emirlerinize amade olacaklar. Sizlerden herhangi bir para ve gelir beklentimiz yok. Sadece Ankara’da yetişen iyi okullar okuyan gençlerin yurt dışına gitmesini istemiyoruz. Burada kalsınlar burada üretsinler istiyoruz” diye konuştu.
(ANKA)
Çorum Valisi Kılıç: Çoban ithal edeceğiz171 izlenme
Etiler Polis Okulu arazisinde inşaat başladı, Mimarlar Odası tepki gösterdi: "Kaçak inşaatı durdurun!"61 izlenme
Zehra Kınık'ın ölümüne neden olduğu çocuğun annesi: "Umarım adalet diye ağlamak nasıl olur anlarsınız"25 izlenme
AKP’nin kurucularından Kemal Albayrak'tan AKP iktidarına zehir zemberek sözler! 'Fakire din iman, Saray’a da han hamam!'80 izlenme
Tahliye kararına itiraz126 izlenme
Bir kıyım da Sarıçam Ormanları'nda!304 izlenme
'Amerika Avrupa battı' diyenler dikkatli izlesin: ABD'de çalışan mobilyacı bir günlük ücretle neler alınacağını tek tek saydı!43 izlenme
EYT'de yeni gelişme: Kimlere 3600 prim günüyle emeklilik yolu açılıyor?49 izlenme
Ankara’da ‘Geçinemiyoruz’ mitingi: "Açız çığlıkları yükseliyor! Milyonlar yoksullaşırken bir avuç şirket şahlanıyor!"
LGS’de şaibe iddiası! CHP'li vekilden Bakan Selçuk'a 5 soru
Erişimi engellenen Roblox'tan Türkiye yasağı ile ilgili açıklama
‘MHP, AKP’lilere saldırma noktasına gelecek!’