Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Bir belediye başkanına zaten yapması gereken şeyleri yaptığı için teşekkür ediyorsunuz. Son derece yanlış buluyorum. Bu bizim görevimiz, bunun için maaş alıyoruz" dedi.
İvedik Organize Sanayi Bölgesi ve Teknopark Ankara'nın ortaklaşa düzenlediği kahvaltıya katılan ABB Başkanı Mansur Yavaş, burada sanayicilerin sorun ve taleplerini dinledi. Toplantıya; İvedik Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Hasan Gültekin, Fen İşleri Daire Başkanı Erol Gündüz ve bölgede yer alan sanayiciler katıldı.
'HİZMET ETMEK GÖREVİMİZ, BİZ BUNUN İÇİN MAAŞ ALIYORUZ'
Sanayicilerin dile getirdiği sorunları not alan Yavaş, seçimlerden önce başladıkları gezilere pandemi nedeniyle ara verdiklerini belirterek, heyet gezilerine yeniden başladıklarını belirtti.
Büyükşehirin yaptığı yatırımlar için teşekkür edilmesini garip bulduğunu dile getiren Yavaş, "Bir belediye başkanına zaten yapması gereken şeyleri yaptığı için teşekkür ediyorsunuz. Son derece yanlış buluyorum. Bu bizim görevimiz, bunun için maaş alıyoruz" dedi.
Konuşmasında Ankara için öne çıkan iki vizyon olduğunu kaydeden Yavaş, şunları söyledi: "Bunlardan biri bilişim ise diğeri tarım. Sadece geçen yıl ABB olarak çiftçi kayıt sistemine kayıtlı çiftçilere verdiğimiz arpa, buğday ve nohut ve büyük destekler var. Mazot, tohum, gübre desteğine kadar her türlü desteği verdik. Artık çiftçiler tarıma geri döndü. Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlara, herkese destek oluyoruz"
'GENÇLER YURT DIŞINA GİTSİN İSTEMİYORUZ'
Büyükşehir olarak bilişim alanında da çalışmalarının sürdüğünü belirten Yavaş, “Dikmen Vadisi’nde bir tane TechBridge adı altında bir bilişim köprüsü açtık. Türkiye’de ilk kez belediye teknokentini kurmak için şu anda ruhsata başvurmak üzereyiz. Sanayi Bakanlığına başvurduk. Bir tane de Kuzey Ankara’da yolun sağında boş evler vardı, bir tanede oraya kurduk. Bir tane de Ulus’ta kuruyoruz. Ulus’taki tarihi Emek İşhanı’nın içerisinde 23 tane dükkân var. Üniversitelerin son sınıf öğrencileri dâhil yatırım yapmak isteyen imkânı olmayan gençlere açıyoruz. Akıl akıldan üstün. Kimden nasıl proje çıkacak belli olmuyor. Bunlarda yine sanayimize destek olmak için emirlerinize amade olacaklar. Sizlerden herhangi bir para ve gelir beklentimiz yok. Sadece Ankara’da yetişen iyi okullar okuyan gençlerin yurt dışına gitmesini istemiyoruz. Burada kalsınlar burada üretsinler istiyoruz” diye konuştu.
(ANKA)
Köylüler icralık olunca araziler susuz kaldı!133 izlenme
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıladı: Türkiye'deki toplam vaka sayısı 114.653'e, toplam vefat sayısı ise 2.992'ye yükseldi!90 izlenme
Kılıçdaroğlu ağzındaki baklayı çıkardı: Erdoğan'a seçimi hediye etmeden koltuktan kalkmayacak28 izlenme
Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş’ın eşi 'hükümetin itibarı için' istifa etmişti, işte yeni görevi!660 izlenme
Belediyeyi 40 milyon zarara uğratan AKP’li 2 isim daha istifa etti!96 izlenme
Asgari ücretle çalışan kişi sayısının en yüksek olduğu Avrupa ülkeleri, 2000 ve 2024 yılları baz alınarak listelendi45 izlenme
Apartmanında fazladan 16 daire, 25 hayali seçmen tespit eden vatandaşın itirazı geri çevrildi!44 izlenme
Halil Konakçı artık gerçek niyetini saklamıyor: Şerait istemeyenleri kâfir ilan etti43 izlenme
Katar gözünü şimdi de oraya dikti: Görüşmeler başladı
Seçim öncesi 158,9 ton altın satan Merkez Bankası, seçim sonrası altın alımına geçti
Erdoğan'dan 168 yazar, akademisyen, sanatçı ve gazetecinin imzaladığı laiklik bildirisine sert tepki
Tutuklamalara rağmen Saray sahte diploma skandalına ikna olmadı