Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve AKP Ankara Milletvekili Osman Gökçek’in, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hakkında soruşturma izni veren müfettişlerle ve Teftiş Kurulu’yla görüştükleri, bu görüşmelerde Yavaş aleyhine kulis yaptıkları ileri sürülmüştü.
Bu iddiaların kamuoyuna yansımasının ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş harekete geçerek Melih Gökçek ve Osman Gökçek hakkında suç duyurusunda bulundu.
Belediye kaynakları, geçmişte yüzlerce şikayet dosyasının sonuçlandığını, bunların hepsinde müfettişlerin “belediye başkanı sorumlu tutulamaz” yönünde görüş bildirdiğini hatırlatarak; bu kez, aynı konuların benzeri olmasına rağmen farklı bir karar verilmesi soru işareti yarattığının altını çiziyorlar.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin eski yönetimle ilgili ANKAPARK dosyasında yıllardır yaptığı başvurulara rağmen, sorumlular hakkında bir türlü karar verilmezken; belediyeye yönelik inceleme sürecinde dikkat çekici bir gelişme yaşandığı ifade ediliyor.
Edinilen bilgilere göre; ANKAPARK sürecinde Büyükşehir Belediyesi hakkında “korumada gerekli özen gösterilmedi” iddiasıyla bizzat İçişleri Bakanlığı tarafından müfettiş görevlendirildi. Yapılan kapsamlı incelemenin ardından hazırlanan Nisan ayı raporunda, “Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin herhangi bir kusuru bulunmamaktadır” tespiti açıkça yer aldı.
Ancak buna rağmen Bakanlığın geçtiğimiz haftalarda bu raporu yeterli bulmadığı, dosyayı müfettişlere geri göndererek yeniden inceleme talimatı verdiği öğrenildi.
Belediye kaynakları şu değerlendirmeyi yapıyor:
“Son karar, şimdiye kadar verilmemiş türden bir karar. 2019 öncesi ve sonrası hiçbir örneği yok. Ankapark dâhil pek çok dosyada müfettiş raporları ortadayken, bu kez tam tersi bir karar çıkması, Teftiş Kurulu üzerinde baskı ihtimalini güçlendiriyor.”
İmamoğlu İnşaat'a kayyum atandı: Hasan İmamoğlu'dan ilk açıklama34 izlenme
Depremden sonra Bakanlık uzmanları acı gerçeği ortaya koydu!117 izlenme
Sedat Peker’in 'koruma verildi' dediği Cihan Ekşioğlu kimdir?1185 izlenme
CHP'li Veli Ağbaba: "Suriyelilere İdlib'de ev yaparlar, milyonlarca mülteciye bakarlar ama kendi vatan toprağını korumak için şehit olan askerlerimize bakamazlar"47 izlenme
Reuters’a konuşan yetkili: "Enflasyon ve dolar daha da artacak"45 izlenme
11 milyonluk aracı bana çok gördüler19 izlenme
AKİT yazarı Dilipak'tan Erdoğan'ı kızdıracak anket değerlendirmesi! "Gidişat iyi değil"42 izlenme
"Her evden geçim feryadı yükseliyor, ülkede ıslak bayat ekmekle okula giden çocuklar var!"38 izlenme
Minguzzi davasının seyrini değiştirecek gelişme! Sanığın ceza ehliyet raporu çıktı
Cengiz İnşaat'ın Karayolları Genel Müdürlüğü’nden aldığı ihaleler ortaya çıktı!
Bin kişinin alınacağı iş için 600 bin nüfuslu şehirde 26 bin kişi başvuruda bulundu!
Kemal Kılıçdaroğlu ile Haluk Bayraktar arasında Atatürk Havalimanı polemiği