Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, belediyede tasarruf için düğmeye bastı. Göreve geldiği günden itibaren tasarruf tedbirlerinin artırılmasını isteyen Başkan Yavaş, israfın önüne geçecek, kamu kaynaklarının daha verimli ve etkin kullanımını sağlayacak uygulamaları birer birer hayata geçiriyor. Başkan Yavaş’ın talimatıyla Büyükşehir Belediyesi hizmet alımları konusunda tasarruf yapılması amacıyla tüm belediye birimleri, genel müdürlükler, iştirak ve bağlı şirketlerde mevcut araç sayıları azaltılmaya başlandı. Kamuda tasarruf dönemine örnek olacak çalışmalar her birimde teker teker devreye sokulurken, ilk etapta gereksiz makam araçları dahil diğer araçların sayısının ihtiyacı karşılayacak seviyeye düşürülmesi için çalışmalar hızlandırıldı.
İLK TASARRUF ADIMINI EGO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ATTI
Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, giderleri azaltma hedefleri doğrultusunda ilk olarak araç tasarrufu uygulamasını hayata geçirdi. EGO Genel Müdürlüğü, bünyesinde bulunan binek araçların sayısını azaltarak, 75 olan araç sayısını 49’a düşürdü. Sadece EGO Genel Müdürlüğündeki araç tasarrufuyla Büyükşehir Belediyesinin yılda 700 bin lira tasarruf sağlaması ve elde edilen gelirin Ankaralılara hizmet olarak götürülmesi planlanıyor.
Başkan Yavaş’ın tasarruf önlemlerinin artırılması yönündeki talimatıyla harekete geçen EGO Genel Müdürlüğünün ardından belediyenin diğer tüm birimleri ve bağlı şirketleri de tasarruf tedbirlerinin kapsamını genişleterek kısa süre içinde teker teker uygulamaya başlayacak.
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/mansuryavastasarruficindugmeyebasti235433h.htm
Bülent Arınç’tan Mehmet Uçum'a ağır sözler! ‘Sen benim zamanımda olacaktın ki ben sana ne yapacağımı görecektin’57 izlenme
Artık bilgiyi Selvi'ye değil ona veriyorlar: Her şeyi astrolog gibi önceden biliyor! İşte Saray'ın yeni prensi46 izlenme
Sayıştay Başkanı'nın kardeşi TRT'de jet hızıyla yükseldi!201 izlenme
Milyarlık ihaleyi Kalyon’a verdiler64 izlenme
Hani enflasyon düşüyordu? Mehmet Şimşek'e duyurulur: Fiyatı yüzde 327 arttı!26 izlenme
Tahran'da patlama sesleri! Gandhi Hastanesi ve İran devlet televizyonu vuruldu37 izlenme
Son ankette Erdoğan'a soğuk duş!55 izlenme
14 Mayıs seçimleri öncesi dikkat! e-Devlette görünce şoke oldu: Suç duyurusunda bulundu51 izlenme
Canlı yayında Başbakan Cameron’ın yüzüne 'Ülkeyi s…iz, Öğrencileri mahvettiniz, engellileri mahvettiniz, savunmasız olanları mahvettiniz ' dedi ve Başbakan sessizce dinledi !
İBB yöneticisi ifşa etti! İBB’nin yeni taksi teklifini reddeden Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu’nun taksisine, farklı ücret yazmaktan ceza kesildiği ortaya çıktı!
Akademisyenin skandal 'sahte diploma' paylaşımı tepki çekti! "Kemalist sistem tam bir foseptik çukuru"
İran, ABD ve İsrail'e karşı saldırı şeklini değiştirdi! O silahı ilk kez kullandı