Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, TRT'nin ASKİ Genel Müdürü Memduh Akçay'ın sözlerini bağlamından kopardığını belirterek, "Manipülatif haberinizi derhal düzeltiniz ve kamuoyunu doğru bilgilendiriniz. Haberin orijinali Anadolu Ajansı’nın kayıtlarında mevcuttur tamamını yayınlayınız!" çağrısını yaptı.
Yavaş, " TRT’ye açık çağrı: Ankara halkını paniğe sevk eden, gerçekleri çarpıtarak servis edilen bu haberi şiddetle kınıyoruz. TRT Haber’in, ASKİ Genel Müdürümüz Memduh Akçay’ın sözlerini bağlamından koparması; gazetecilik etiğini açık şekilde ihlal etmiştir." ifadesini kullandı.
Yavaş şu ifadeleri kullandı:
Sayın Genel Müdürümüzün teknik bir süreci anlatırken kurduğu şu ifade, bilinçli şekilde çarpıtılmıştır:
“Zaman zaman, özellikle az su tüketilen saatlerde suyu kontrollü şekilde vereceğiz.” Bu cümlenin anlamı şudur: ASKİ’nin zaman zaman uyguladığı basınç yönetimi ve şebeke optimizasyonudur. Dünyada kuraklıkla mücadele eden tüm şehirlerde yapılan, tamamen teknik bir işlemdir.
Ancak TRT Haber, bu ifadeyi “Ankaralılar yine susuzluğa mahkum olacak” şeklinde sunarak açık bir manipülasyona imza atmıştır. Bu yayın, yalnızca kamuoyunu yanlış yönlendirmemiş; aynı zamanda vatandaşlarımızı paniğe sürükleyerek su kullanımının olağan dışı artmasına neden olmuştur.
TRT Haber’e çağrımız açıktır: Manipülatif haberinizi derhal düzeltiniz ve kamuoyunu doğru bilgilendiriniz. Su gibi hayati bir konuda, özellikle tüm dünyanın küresel iklim kriziyle mücadele ettiği böylesi bir dönemde yapılan böylesi yayınlar, gazetecilik değil; açık bir algı operasyonudur.
Haberin orijinali Anadolu Ajansı’nın kayıtlarında mevcuttur tamamını yayınlayınız!
Ayrıca, RTÜK’e başvuru süreci de dahil
olmak üzere, “Dezenformasyonla Mücadele Kanunu” kapsamında tüm hukuki yolları kullanacağımızı da duyuruyorum!
Sözcü
Turizm Bakanından canlı yayında Instagram itirafı36 izlenme
Kurumun eski genel müdürü ve eski AKP’li Zekai Özcan: "SGK seçime kurban edildi, batırıldı"37 izlenme
İçişleri Bakanı Soylu'ya çarpıcı sorular! "Yine kimler dinlenecek?"52 izlenme
Asgari ücrette seçim tarifesi20 izlenme
Gazeteci Müyesser Yıldız 155 gün sonra özgür!89 izlenme
Tabip Odası açıkladı: Hastanelerde ameliyatlar yapılamıyor241 izlenme
İşsizlik kartopu gibi büyüdü28 izlenme
Albashir'i Antakya'da saklayan şüpheli tutuklandı35 izlenme
Ayşe Ateş'ten Sinan Ateş'in ölüm yıl dönümü paylaşımı: 'Ne zaman ki adalet tecelli eder o zaman cenazemiz olduğu yerden kalkar'
Sağlık Bakanı Koca verileri açıkladı: 19.391 yeni vaka tespit edildi, 24.289 kişi sağlığına kavuşurken, 269 kişi hayatını kaybetti!
Zarrab davasını kimse bu kadar güzel anlatıp özetleyemedi !
Vatandaş AKP'den memnun olduğunu söyledi, emekli vatandaştan dikkat çeken bir çıkış geldi