Milyonlarca emeklinin merakla beklediği 6 aylık enflasyon farkının belli olmasının ardından, maaşlara yüzde 24,73 zam yapılacağı kesinleşti. Ancak emekliler kök maaş sorununa bir çözüm bulunmasını bekliyor.
Emekli maaşları Ocak ayında yapılan son düzenleme ile yüzde 49,25 memur zam oranına eşitlenmesine rağmen yapılan eşitleme 10 bin TL’yi yükseltmemişti. Emekliler ise kök maaş sorununu çözülmesini bekliyor.
Emeklinin ham maaşı olarak adlandırılan kök maaş hesaplamasında aylık bağlama oranı katsayısının düşürülmesi ile maaşlar arasında farklar oluşmasına ve 10 bin TL’ni altında kök maaşlarını oluşmasının ana sebebi oluyor.
Emekliler ise maaşlarına yapılacak olan zamdan kök maaştan dolayı yansımayacağını ifade ediyor. Kök maaşı 8 bin TL olan bir emeklinin yüzde 24,73 zamda maaşı 9 bin 978 TL’ye gelecek. Bu kapsamda 10 bin TL en düşük emekli maaşının altında kalacak.

Yandaş gazeteci Cem Küçük, katıldığı canlı yayında emekli maaşlarına ilişkin edindiği kulis bilgisini paylaşarak, o tarihte bir zam daha geleceğini açıkladı.
Soruna uzman kişilerden de değerlendirmeler geliyor. Soruna ilişkin bir değerlendirme de Cem Küçük'ten geldi. Küçük, kök maaş sorununa ilişkin en düşük emekli maaşıyla ilgili tarih vererek bir zammın daha geleceğini duyurdu.
Küçük, “En azından en düşük maaş alan emekli için acilen bir el atılması gerekir. 2025 Ocak ayında bir düzeltme yapacaklar. Ancak şu anda en karanlık andayız” dite konuştu.
halktv.com.tr
Bu da Türkiye'nin 'Watergate' skandalı: Özgür Özel'in telefon sinyalini izliyorlarmış!9 izlenme
Çiftçi canından bezdi meyve ağaçlarını kökünden söktü23 izlenme
Man Adası davasının gerekçeli kararı tartışma yarattı!332 izlenme
Erdoğan'a Alevi dedelerinden tepki: "Aleviler turist mi ya da tiyatro mu?"32 izlenme
Dolarda yeni rekor! Döviz kuru ve piyasalarda son durum100 izlenme
Balıkesir'de yine kızıl kâbus! Otomobilde başladı, ormana sıçradı10 izlenme
Ege'de yürekler ağza geldi, uzmanlar uyardı! Daha büyük depremin habercisi mi?19 izlenme
Suriye'den skandal suçlama! "Türkiye terörditlere kimyasal silah sağlıyor"172 izlenme
Saray’ın imamı ‘yasak aşk’ nedeniyle memuriyetten çıkarıldı iddiası!
Türkbank’ı seçim öncesi alelacele sattılar
İBB'den tokat gibi cevap! 'Diziye 22.5 milyon liralık sponsorluk israf olmuyor da Fatih'in portresi neden israf?'
Bakan Nebati'den Temmuz ayı 'memur zammı' açıklaması