MEB’in desteğiyle öğretmenler için hazırlanan Medeniyet Bilinci seminerine göre Cumhuriyetin kuruluşuna ilişkin yalnızca “Çanakkale’de gösterilen kahramanlığa rağmen büyük savaş Osmanlı İmparatorluğu’nun fiilen sonu oldu fakat küllerinden dinamik bir ulus devlet doğdu: Türkiye Cumhuriyeti” ifadeleri kullanıldı. Bölümde, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e ve Kurtuluş Savaşı’na yer verilmedi.
Cumhuriyet'ten Sefa Uyar'ın haberine göre; Öğretmenler için “mesleki çalışma programı” kapsamında “Medeniyet Bilinci Seminerleri” adıyla, İslam medeniyeti vurgulu 3 bölümlük bir seminer serisi EBA’ya yüklendi.
Serinin ilk bölümünde, insanlığın ortaya çıkışından günümüze kadar kısa bir medeniyet gelişimi, önemli olay ve kişilere de yer verilerek aktarıldı. Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethettiği ve 2. Abdülhamit’in Batılılaşmaya karşı çıkarak İslam birliği fikrini güçlendirmeye çalıştığı gibi noktalara değinilen bölümde, Cumhuriyetin kuruluşuna ilişkin yalnızca “Çanakkale’de gösterilen kahramanlığa rağmen büyük savaş Osmanlı İmparatorluğu’nun fiilen sonu oldu fakat küllerinden dinamik bir ulus devlet doğdu: Türkiye Cumhuriyeti” ifadeleri kullanıldı.
Bölümde, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e ve Kurtuluş Savaşı’na yer verilmedi. Projenin destekçileri arasında Milli Eğitim Bakanlığı da (MEB) yer alıyor.
MEB DESTEKLİ
Medeniyetler İttifakı Türkiye Eşgüdüm Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bekir Karlıağ tarafından hazırlanan “Medeniyet Bilinci” başlıklı seminerler Türkiye ve İspanya öncülüğündeki “Medeniyetler İttifakı” girişimi kapsamında başlatıldı.
Projenin destekçileri arasında MEB, Medeniyet Araştırmaları Merkezi, Turkcell ve Vakıfbank da yer alıyor.
Seminer bilgileri arasında seminerlerin amacına ilişkin “Gençlerimizi geleceğe hazırlamayı, insanımıza özgüven vermeyi, hem ülkemizde hem de bütün dünyada yeni ve kapsamlı bir medeniyet bilinci oluşturup geliştirmeyi ve yaygınlaştırmayı amaçlamakta” ifadeleri yer alıyor.
http://www.krttv.com.tr/gundem/mebdeataturkalerjisih54930.html
Açlık sınırı iki ayda asgari ücreti geçti19 izlenme
Adana’da bayram alışverişinde corona virüsü unutuldu!71 izlenme
Saray koridorlarında endişe yaratan Erdoğan anketi15 izlenme
ABD’de mayıs enflasyon oranı41 izlenme
AKP’lilerden AKP’li rektöre sert tepki: Cübbeni çıkart, siyasete gir43 izlenme
Atatürk dört bir yana fabrika kurarken Özal ve Unakıtan ne yaptı463 izlenme
Okullardaki temizlik eksikliği İstanbul Valisi ile Şişli Belediyesini karşı karşıya getirdi27 izlenme
BDDK riskli konutlara kredi kolaylığı getirdi27 izlenme
Sedat Peker'in 'kayıp silahlar' iddiası! CHP'li Öztunç gerçeği açıkladı
Saray 6 yılda nereye ne kadar harcadı?
Ümit Özdağ, Suriyelilere ait gazinonun önüne gitti: Buraya Türklerin girmesi yasak!
Ünlü spor yazarı Bilgin Gökberk paylaştı: Eski Türkiye'de emekli ikramiyesiyle neler alınabiliyordu?