Karadeniz’de keşfedildiği açıklanan bir trilyon dolarlık gaz rezervi için yüzer gaz platformu “Osman Gazi Gemisi” bölgeye gönderilirken, ABD’den aldığımız doğalgaz miktarı ise bir önceki yıla göre yüzde 61 artışla 1.45 milyon tona ulaşarak tüm Asya ülkelerinin ABD’den satın aldığı miktardan bile fazla oldu.
YÜZDE 24.6 ZAMLANMIŞTI
Bir yanda doğalgaz keşifleri yapılırken diğer yandan doğalgaz fiyatlarına yüksek zamlar gelmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 20222023’te Karadeniz Çaycuma’da 58 milyar metreküp ve Sakarya sahasında da 1 trilyon dolar değerinde doğalgaz keşfedildiğini açıkladı. Ancak doğalgaza 1 Ağustos 2024’te yüzde 38, 2 Temmuz 2025’te ise yüzde 24.6 zam geldi.

SÖZCÜ önceki gün Türkiye’nin ABD’den aldığı sıvılaştırılmış doğalgaz miktarının da yüzde 61 arttığını yazdı. İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, “Erdoğan Trump’a söz verdi. Karadeniz’de 1 trilyon dolarlık doğalgaz bulup, okyanus ötesinden doğalgaz almak bunlara nasip oldu” dedi. CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı da “Artık bulmayın zam gelmesin, fiyatlar sabit kalsın” açıklaması yaptı.
Sözcü
CHP'li vekiller Erdoğan'ın 'yok' dediği THK'nın yangın söndürme uçaklarını buldu! 'Türkiye cayır cayır yanıyor, bu uçaklar neden burada âtıl vaziyette duruyor?'127 izlenme
Çılgın performansıyla göz doldurdu! Dünya devi Enes Ünal'a talip oldu46 izlenme
Cem Garipoğlu'nun mezarı açıldı: Kefen çıkmadı51 izlenme
Seçimden önce son anket: İmamoğlu, Erdoğan ile yarışsa da Kurum ile yarışsa da kazanıyor44 izlenme
Butlan yönetiminin kararına tüzükle rest! Kayseri İl yönetimi olağanüstü kongre sürecini başlattı24 izlenme
Özel'den milletvekillerine ilk uyarı: "Esprisini bile yapmayacaksınız"21 izlenme
Emeklilerden Erdoğan'ın sözlerine 'sırtta küfeli' protesto37 izlenme
Zengin parasına para katıyor! AKP hükümeti fakirden alıp zengine veriyor!65 izlenme
Üniversite öğrencileri barınma ve gıda sıkıntısı yaşarken Rektörün makam odasına 6 milyon liralık harcama!
CHP'li Yunus Emre: "Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un kardeşi 1454 defa bylock kullanıp ceza almamış"
Bakan, bir ay önce temelini atmıştı: O projede çivi dahi çakılmadı
CHP’den çarpıcı rapor: İHL dayatması tutmadı