Cumhurbaşkanlığı 30 Haziran'da kamudaki araç saltanatını azaltmak için tasarruf genelgesi yayınlarken, Milli Eğitim Bakanlığı, 4 adet lüks koruma aracı kiralamak için ihaleye çıkıyor.
11 Kasım 2021'de yapılacak ihale sonrası kiralık araçlar 1 Ocak 2022'de teslim alınacak ve 31 Aralık 2022'ye kadar kullanılacak. Araçların günlük kirası en az 2 bin liraya gelecek.
TEPE LAMBASI DA OLACAK
Öncü ve artçı 4 araç, 2021 model ve en az 1950 motor olacak. Araçlarda siren, tepe lambası, megafon, mavi kırmızı çakar bulunacak. Bakanlık geçtiğimiz yıl da koruma polisleri için 4 öncü ve artçı araç kiralamış, bu araçlar için 583 bin 200 TL ödemişti. Araçların geçen yılki günlük kirası, 2 bin 160 TL olmuştu.
PİYASADA 900 BİN LİRA
Bakanlıkça kiralanacağı belirtilen araçlar özelliklerine göre piyasada yaklaşık en az 900 bin TL'den satılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı geçtiğimiz nisan ayında, Eski Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk döneminde de 9 ay süreyle 4 adet öncü ve artçı araç kiralamıştı. Bakanlık 2021 yılı sonuna dek kiraladığı bu 4 araç için 583 bin 200 TL ödemişti. 2020 model 150 beygir gücündeki 4 aracın günlük kirası 2 bin 160 TL olarak hesaplanmıştı.
CAMLARA SİYAH FİLM ŞARTI
İhale bilgilerine göre araçların kapı camları ve arka camı da siyah filmli olacak.
https://www.krttv.com.tr/gundem/mebe4adetlukskorumaaracih97831.html
İki dev finans kuruluşu uyardı! Türkiye ekonomisi için alarm zilleri çalıyor10 izlenme
Depremzedeye kaçak elektrik cezası kestiler19 izlenme
AKP'nin kalesinde bayat ekmeğe de zam geldi! Taze ekmeğin zam oranını 2'ye katladı24 izlenme
Sağlıkta Şiddet Yasa Teklifi, AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedildi!142 izlenme
Milat yazarından skandal Atatürk paylaşımı: 'Soyadı Erdoğan'a verilsin'17 izlenme
En düşük emekli maaşının kaç lira olacağı sızdırıldı: İşte en güçlü artış senaryosu16 izlenme
Yaşam Boyu Onur Ödülünü TTB’ye adayan Rutkay Aziz: Onlar geldikleri gibi gidecekler, siz kalıcısınız87 izlenme
Ece Gürel'e cadılık eğitimi verdiği iddia edilen Hale Nur Özen gözaltına alındı62 izlenme